Συγκλονίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Η γιαγιά μου πέθανε 5 λεπτά πριν αρχίσει ο τελικός του Roland Garros»

Δύσκολη ήταν η ημέρα του τελικού στο Rolland Garros, για τον Στέφανο Τσιτσιπά αφού όπως αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Instagram μόλις 5 λεπτά προτού ξεκινήσει τον αγώνα του στο Roland Garros απέναντι στον μεγάλο τενίστα  Νόβακ Τζόκοβιτς, η γιαγιά του Στέφανου, έφυγε από τη ζωή.

Έχοντας μόλις πληροφορηθεί την απώλεια της μητέρας του, ο πατέρας του Στέφανου, επέλεξε να μην το πει στον γιο του, ώστε να μην τον επηρεάσει στον τελικό, που μόλις άρχιζε και επιστρατεύοντας όλο του το κουράγιο, έμεινε κοντά του στον μεγάλο αγώνα.

Συγκινεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχασε τη γιαγιά του πέντε λεπτά πριν από τον τελικό στο Roland Garros

Αναρτώντας μία φωτογραφία του στην οποία κρατά το βραβείο της δεύτερης θέσης καθώς μετά από μία επική μάχη, ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο μεγάλος Έλληνας τενίστας  Στέφανος Τσιτσιπάς, αφιερώνοντας της, τη μεγάλη του στιγμή, έγραψε:

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-06/stefanos-tsitsipas-roland-garros-diskos.jpg.webp?itok=fBvAEWKf

«Η ζωή δεν είναι μόνο η νίκη ή η ήττα. Πρόκειται για την απόλαυση κάθε στιγμής της ζωής, είτε μόνος είτε με άλλους. Ζώντας μια ουσιαστική ζωή, χωρίς δυστυχία και κατάντια. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις τις νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη της για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία να δίνει και να προσφέρει, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω συναντήσει. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτήν, σε αυτόν τον κόσμο. Επειδή άνθρωποι σαν αυτήν, σε κάνουν ζωντανό. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι», ανέφερε στο συγκινητικό μήνυμά του.

 


Συνεχίζοντας ο μεγάλος μας τενίστας αφιέρωσε το βραβείο στη “σοφή γυναίκα”, όπως την μνημόνευσε, στην αγαπημένη του γιαγιά. Έγραψε συγκεκριμένα ο Στέφανος Τσιτσιπας: «Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από την ημέρα, την περίσταση ή την κατάσταση, αυτό είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτήν, και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που μεγαλώσατε τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν δεν θα ήταν δυνατόν»…