Έρευνα & στις φυλακές για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι δύο εκτελεστές που διέφυγαν αμέσως από το σημείο της δολοφονίας με τη μηχανή μικρού κυβισμού που χρησιμοποίησαν για το έγκλημα, χωρίστηκαν μετά από ένα με δύο χιλιόμετρα.

Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο όταν βρέθηκαν σε σημείο που δεν τους έβλεπε κανείς και αφού είχαν σιγουρευτεί ότι δεν τους παρακολουθεί κανείς, ο συνοδηγός κατέβηκε και επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο (ενδεχομένως να άλλαξε και ρούχα), ενώ ο οδηγός του σκούτερ συνέχισε με σκοπό να το εξαφανίσει, κινούμενος σε διαφορετική κατεύθυνση από τον συνεργό του.

Εν τω μεταξύ, μέσω των video από τις κάμερες κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε σπίτια της περιοχής, από προηγούμενες ημέρες της δολοφονίας, προσπαθούν να εντοπίσουν κι άλλα καρέ με τους δράστες καθαρούς, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι κάμερες αποκάλυψαν τους εκτελεστές στο μαύρο σκούτερ – Το λάθος τους και οι έρευνες της Αστυνομίας - dolofonia karaivaz: oi kameres apokalypsan tous ektelestes sto mavro skouter – to

Πού είναι το σκούτερ; Πώς μπορεί να το ξεφορτώθηκαν…

Το γεγονός ότι τέσσερις ημέρες μετά δεν έχει βρεθεί το σκούτερ ούτε κάποιο στοιχείο γύρω από αυτό προκαλεί ερωτήματα.

Στο ερώτημα πού βρίσκεται το σκούτερ, αξιωματικοί απαντούν: Μπορεί να το τοποθέτησαν σε κλειστό φορτηγάκι, να το πέταξαν στη θάλασσα ή ακόμη και να το κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πάντως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με σκοπό να μην χαθεί κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες, για τη διαλεύκανση αυτής της φριχτής υπόθεσης, που στοχεύει στον εντοπισμό και τη σύλληψη, όχι μόνο των φυσικών αυτουργών που εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου εναντίον ενός σπουδαίου δημοσιογράφου και ανθρώπου, αλλά και κυρίως, τους ηθικούς αυτουργούς.

Στο ίδιο πεδίο οι έρευνες συνεχίζονται στα γραφεία ενοικιάσεως μοτοσικλετών, ερευνούν τις κλοπές τέτοιων μηχανών που έγιναν το τελευταίο διάστημα, ενώ ερευνήθηκαν -χωρίς να βρεθεί κάποιο κοινό στοιχείο- οι μηχανές που πυρπολήθηκαν από την Παρασκευή και μετά. Πάντως οι αρχές δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο το σκούτερ να είναι των δραστών και να είχαν αλλάξει απλά πινακίδα. Σε κάθε περίπτωση από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής…

Μάλιστα, μετά την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο οδηγούς δύο τέτοιων μοτοσικλετών και τους προσήγαγαν, ωστόσο δεν προέκυψε καμία σχέση με τη δολοφονία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το άγριο έγκλημα -Ποιοι θα καταθέσουν | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ανάκτηση των αρχείων του αδικοχαμένου δημοσιογράφου

Εν τω μεταξύ, σε άλλο πεδίο, η έρευνα συνεχίζεται με τη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να κάνει φύλλο και φτερό τα αρχεία των δημοσιογραφικών ερευνών, του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ.

Το κινητό του δημοσιογράφου δέχθηκε μια από τις 16 σφαίρες που έριξαν οι εκτελεστές, ωστόσο, τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν ανάκτηση δεδομένων από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας ή ακόμη και καταγεγραμμένες ηχογραφήσεις συνομιλιών που μπορεί να είχε κάνει.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το «παζλ» της στυγερής δολοφονίας - Το ύποπτο ζευγάρι, το σκούτερ «φάντασμα» και η έρευνα στις φυλακές (Video) - Έγκλημα - Athens magazine

Στο μικροσκόπιο τίθενται επίσης όλα τα ρεπορτάζ, άρθρα και αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά. ωστόσο θα αποκτήσουν σημασία όταν υπάρξει πρόοδος στην αστυνομική έρευνα και αναφορές του άτυχου δημοσιογράφου σε πρόσωπα και καταστάσεις κουμπώσουν με στοιχεία που θα συλλέξουν οι αρχές.

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ | Pentapostagma

Και μέσα στις φυλακές στρέφεται η έρευνα

Σε ένα τρίτο πεδίο οι έρευνες συνεχίζονται στις φυλακές, εκεί όπου η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να… διασπάσει την ομερτά του νόμου και της σιωπής. Προφυλακισμένα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος μπαίνουν στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., με τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής να εξετάζουν τις επικοινωνίες κρατουμένων που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή ή σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και έχουν ενεργοποιήσει ένα δίκτυο «Δούρειων Ίππων», εσωτερικών πληροφοριοδοτών μέσα σε αυτές αναζητώντας αδύναμους κρίκους, προκειμένου να εντοπίσουν νεότερες πληροφορίες.

Κυρίως αναζητούν πληροφορίες από συζητήσεις ή αναφορές που έχουν γίνει μέσα στις φυλακές πριν και μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με σκοπό να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να μιλούν για αυτή, να γνωρίζουν ή ακόμη και να επαίρονται για την διάπραξή της.

Ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου και επαφών, σχετικά με τους θιασώτες του οργανωμένου εγκλήματος έχει ξεκινήσει εντατικά από το 2017 όταν ξέσπασε ο «ανοικτός πόλεμος» αλληλοεξόντωσης που έχει αφήσει πίσω του 19 νεκρούς και 6 τραυματίες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν δε, δώσει το μήνυμα πως «όποιος έχει κάτι, είμαστε εδώ για να το μοιραστεί»…