Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι-Προβληματισμός για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις «κατακόκκινες» περιοχές

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής  εμπειρογνωμόνων, την οποία παρακολουθούν οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζονται σε περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες περιοχές φέρεται να προκαλούν προβληματισμό, ενώ επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες, τίθεται το πως θα μπορούσαν να ανοίξουν τα καταστήματα με ασφάλεια σε περιφερειακές ενότητες ή δήμους που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο»

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Β. Παπαευαγγέλου, δήλωσε ότι στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι η Π.Ε. Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα, καθώς κατά το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%. Αναφορικά με την Αχαΐα, επεσήμανε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 1.062.