Β. Παπαευαγγέλου: Σταθεροποίηση σε υψηλό επίπεδο - αύξηση στη Βόρεια Ελλάδα

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολόγίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι ο κορωνοϊός δοκιμάζει όλο τον κόσμο, με χώρες να αποφασίζουν νέα περιοριστικά μέτρα. «Βλέπουμε σταθεροποίηση στην Ελλάδα, αλλά σε υψηλό επίπεδο», είπε σημειώνοντας ότι η θετικότητα παραμένει στο 6,8%.

Ωστόσο, η καθηγήτρια επισήμανε την αύξηση κατά 28% των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει σήμερα πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ίδια ανέφερε ότι ξάφνιασε την Επιτροπή το γεγονός ότι χθες Πέμπτη υπήρξαν περισσότερες από το 600 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια.

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί ακόμη σήμερα να μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, καθώς η πανδημία χτυπάει περισσότερο τις μέσες ηλικίες, που βρίσκονται σε παραγωγή φάση και έχουν υψηλή κινητικότητα.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και του λιανεμπορίου, έκανε έκκληση για προσοχή από όλους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση» ενώ σχετικά με τα self-tests είπε ότι «η συστηματική διενέργεια ατομικών τεστ θα περιορίσει δραστικά τη διασπορά».