Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: Υψηλοί προσκεκλημένοι και εκλεκτές γεύσεις (Εικόνες)

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται αυτή την ώρα οι υψηλοί προσκεκλημένοι των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ώστε να παραστούν στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο είναι προγραμματισμένο για τις 20.30, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Στο κεντρικό τραπέζι θα κάθονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι (δηλαδή ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Επισημαίνεται ότι η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα είχε προσκληθεί, αλλά επέλεξε να μην συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα  για λόγους προστασίας από την Covid-19. Παράλληλα, μαζί με όλους τους προαναφερόμενους θα καθίσει και ο Παναγιώτης Πικραμμένος με τη σύζυγό του.

5268827Παρόντες θα είναι επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και η υπουργοί που θα συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

DEIPNO-6deipno-0

deipno-9

deipno-11

5268810

Το μενού της Ελληνικής Προεδρίας φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετό διάστημα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τον βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου να επιμεληθεί το μενού που θα γευθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 45 .

Αντί για σφυρίδα, που υπήρξε κλασική επιλογή των επίσημων δείπνων της Προεδρίας επί σειρά ετών, οι προσκεκλημένοι αυτή τη φορά θα απολαύσουν ιδιαίτερες και εκλεκτές γεύσεις από την ελληνική θάλασσα. Ειδικότερα, το καλωσόρισμα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, μια κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.