Εντάσεις & 21 κρούσματα κορωνοϊού στο Καρά Τεπέ - Φόβοι για περαιτέρω διασπορά στην Λέσβο

Θετικοί βρέθηκαν στον κορωνοϊό συνολικά 21 πρόσφυγες και μετανάστες, κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, σε είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης, ενώ στο σύνολό τους σχεδόν πρόσφυγες και μετανάστες από το πάλαι ποτέ ΚΥΤ Μόριας, που κάηκε ολοσχερώς, αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, ζητώντας να φύγουν από την Λέσβο και η κατάσταση στο νησί παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η τοπική εισησεογραφική ιστοσελίδα stonisi.gr, οι άνθρωποι αυτοί τέθηκαν αμέσως σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, που έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

Συνολικά, από το Σάββατο το απόγευμα (12/9), ημέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 800 άτομα, ενώ χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «νέα Μόρια».

Καρά Τεπέ: Η πρώτη φάση του νέου προσωρινού ΚΥΤ στη Λέσβο -Εικόνες από drone [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

 

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται και έτσι ο φόβος της διασποράς του ιού γίνεται μεγαλύτερος. Σημειώνεται ότι χθες διοργανώθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή κυρίως παιδιών και γυναικών.

Μάλιστα, χιλιάδες άτομα παραμένουν από την περασμένη Τετάρτη στον κεντρικό δρόμο, στα κτήματα και σε προαύλειους χώρους επιχειρήσεων, στις μικρότερες εκ των οποίων έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα αφού δεν λειτουργούν, εξαιτίας ακριβώς αυτού του γεγονότος.