Πανελλαδικές 2020: 82.159 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για 77.970 θέσεις στα ΑΕΙ

Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων των ΓΕΛ που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

82.159 θα είναι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ημερησίων και εσπερινών) που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, με το παλαιό και το νέο σύστημα. Το παραπάνω προκύπτει από σχετική Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα.

Από αυτούς, το 80,49% επέλεξε να εξεταστούν με το φετινό σύστημα και το 9,51% είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών έτος και επέλεξαν να εξεταστούν με το προηγούμενο σύστημα. Εάν προστεθούν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων όπως και εκείνοι που, χωρίς εξετάσεις, θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ, υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα ξεπεράσει κατά τι τις 100.000.Οι εξετάσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 12/6.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση και του αριθμού των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων. Νωρίτερα έγινε γνωστό και το ποσοστό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια που θα εισαχθούν μετά τις Πανελλαδικές 2020, με το παλιό σύστημα.

Το ποσοστό επιτυχίας και για τους υποψηφίους με το παλαιό σύστημα και για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα είναι το ίδιο στο 78%.

Υπενθυμίζεται, ότι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στις σχολές, στα τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 έχει καθοριστεί στους 77.970, αριθμός ίδιος με εκείνον της περσινής χρονιάς.

Να σημειωθεί, οι ενδιαφερόμενοι για τις Σχολές Αστυνομίας πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 12/6.

ΚΥΑ με τις οδηγίες διεξαγωγής των εξετάσεων

Με ΚΥΑ για τις Πανελλαδικές 2020 που δημοσιεύτηκε χθες δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων. Η ΚΥΑ, που συνυπογράφεται από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, καθορίζει ότι η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2020, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές καθώς και ότι θα πρέπει να τηρούνται οι φυσικές αποστάσεις του 1,5 μέτρου.