Κουκάκι: Ανακατέλαβαν την...ανακατάληψη στην Ματρόζου τα ΜΑΤ- Τραυματίες 6 αστυνομικοί

Κατάφεραν να εισβάλλουν ξανά οι αστυνομικοί στο κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχαν ανακαταλάβει νωρίς σήμερα οι αντιεξουσιαστές, επιστρατεύοντας τροχό για να κόψουν την σιδερένια πόρτα που οι ίδιοι είχαν σφραγίσει πριν λίγο καιρό.

Οι  καταληψίες πετούσαν πέτρες, μπογιές και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους  προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ.

Εξαιτίας αυτού, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο από τους έξι έχουν κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος..

Άλλοι  αστυνομικοί έχουν έγιναν… κάτασπροι από τις μπογιές.

Κατά την είσοδό τους στο κτίριο οι άνδρες της ΟΠΚΕ, επιστράτευσαν  ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να τους πετούν πράγματα.

Και ανήλικος

Πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις 3 άνδρες και 2 γυναίκες. Ένα από αυτά τα άτομα είναι ανήλικο.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν ανακαταλάβει και το κτίριο της οδού Παναιτωλίου, η εκκένωση του οποίου στέφθηκε επίσης από επιτυχία, αμέσως μετά την επιχείρηση στην οδό Ματρόζου.

Στην περιοχή πετούσε  ελικόπτερο και drone της αστυνομίας και καταγράφουν τα πάντα.

Υπενθυμίζεται πως όταν οι αστυνομικοί είχαν εκκενώσει την κατάληψη στην οδό Ματρόζου, είχε ξεσηκωθεί σάλος καθώς εισέβαλαν και στο γειτονικό σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, με τις καταγγελίες του ίδιου και της οικογένειάς του να κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια διαδήλωσης αντιεξουσιαστών στο Κουκάκι διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των καταλήψεων.

Ξαφνικά, η πορεία έσπασε σε δύο ομάδες. Η μία κινήθηκε προς το κτίριο της Ματρόζου και η άλλη προς το κτίριο της Παναιτωλίου. Αφού έσπασαν τζάμια και λουκέτα εισέβαλαν μέσα και ανακατέλαβαν τους χώρους, κρεμώντας και πανό.