«Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στα ελληνικά χωρικά ύδατα»

«Οι ΗΠΑ έχουν ένα ρόλο να παίξουν. Στον βαθμό που το θέλουν και το καταλαβαίνουν και στο βαθμό που τους εξηγήθηκε και από τον Πρωθυπουργό το πώς η Ελλάδα βλέπει τα πράγματα, κάθε δική τους παρουσία είναι καλοδεχούμενη στο πλαίσιο που έχουμε συζητήσει».

Στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή  του OPEN TV “Τώρα Ό,τι Συμβαίνει”.

«Οι Αμερικανοί έχουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, υπάρχει μεγάλο υποβρύχιο στη Σούδα. Εγώ είπα ότι υπάρχει κι άλλο αμερικανικό σκάφος χτες τουλάχιστον, σήμερα, είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα» αποκάλυψε ο υπουργός.

«Εγώ λέω ότι κάθε προσπάθεια αλληλοκατανόησης στην περιοχή, είναι κάτι το θετικό και επίσης η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή. Πως τον έχει αναγνωρίσει; Με την υπογραφή της MDCA, της αμυντικής συμφωνίας. Εμείς θεωρούμε την Αμερική φίλη και σύμμαχο χώρα.

Έχουμε πετύχει τη διεύρυνση του αποτυπώματός της στην χώρα μας, έχουμε μάλιστα πετύχει κατά την άποψή μας την πολύ σημαντική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλεξανδρούπολη, χαιρόμαστε που οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαβαίνουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής, καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα του ρόλου της Ελλάδας και είναι διατεθειμένες να έχουν ένα ρόλο στην αλληλοκατανόηση στην περιοχή», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.