Καιρός: Νέα επιδείνωση με έντονες καταιγίδες το μεσημέρι

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αθήνα κατά τις μεσημεριανές, με πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας (4/11).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr περαιτέρω ένταση των φαινομένων θα γίνει από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας. Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες. Οι βροχές που εκδηλώνονται κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 19, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 13 έως 23, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 22 και στην Κρήτη από 14 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους και από τις απογευματινές καταιγίδες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, το μεσημέρι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς