Βασιλικό παράσημο για την «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου - Ποιοι άλλοι ηθοποιοί το έχουν πάρει

Η τιμητική διάκριση του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας , καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1917 από τον βασιλιά Γεώργιο Β’ για συμβολή σε πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά τώρα δίνεται σε «ανθρώπους απ’ όλους τους τομείς της ζωής», σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας. Το παράσημο «δικαιωματικά ανήκει στην  Ολίβια Κόλμαν που υποδύεται βασίλισσες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανίδα ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν – η οποία εμφανίζεται στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στην τρίτη σεζόν του «The Crown» στο Netflix – τιμήθηκε με τον τίτλο από τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

 

Άλλοι ηθοποιοί που έχουν τιμηθεί με τον τίτλο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας είναι οι Κέιτ Γουίνσλετ, Τζόαν Κόλινς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

 

Ο τρίτος κύκλος του «The Crown»

Η Ολίβια Κόλμαν κέρδισε τον Φεβρουάριο Όσκαρ για το ρόλο της ως βασίλισσα Άννα στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite». Ο τρίτος κύκλος της σειράς του Netflix «The Crown» κάνει πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου.

Η τρίτη σεζόν διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με μία εντελώς νέα ομάδα ηθοποιών. Η Ολίβια Κόλμαν ερμηνεύει τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου (που υποδύθηκε η Κλερ Φόι στους δύο προηγούμενους κύκλους), ενώ τον πρίγκιπα Φίλιππο θα ενσαρκώσει ο Τομπάιας Μένζις (στη θέση του αποχωρούντος Ματ Σμιθ) και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ θα διαδεχθεί τη Βανέσα Κίρμπι στον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Θα υπάρξουν επίσης αρκετές προσθήκες στο cast για να αφηγηθούν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, συμπεριλαμβανομένου του Τζος Ο’ Κόνορ που θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Κάρολο σε νεαρή ηλικία. Με την τρίτη σεζόν να κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα, ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της τέταρτης με μια πολύ σημαντική προσθήκη στη βασιλική οικογένεια: την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία θα ενσαρκώσει η Έμα Κόριν.

Από το τρέιλερ, φαίνεται ότι αυτή τη σεζόν θα βρει τη βασίλισσα σε ένα σταυροδρόμι, να αμφισβητεί ενεργά το τι έχει «πετύχει» κατά τη διάρκεια της θητείας της στο θρόνο.