Τυχαία στον δρόμο του δολοφόνου η άτυχη «Sue»

Ξεκίνησαν οι προσαγωγές υπόπτων για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, στην Κρήτη, η εξιχνίαση της οποίας αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αστυνομία, που πλέον δουλεύει υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας για τον εντοπισμό του δράστη.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο άνθρωπος αυτός «κινείται» στην ευρύτερη περιοχή την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Την σκότωσε και στη συνέχεια την έριξε από την καταπακτή, στο δαιδαλώδες λαγούμι όπου εντοπίστηκε η σορός της.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία,  η «Sue», όπως την αποκαλούσαν συγγενείς και φίλοι, πιθανότατα προσπάθησε να αντισταθεί στον δολοφόνο της που πιστεύεται ότι είχε… άλλα σχέδια.

Το γεγονός ότι το θύμα ήταν αθλητικός τύπος και μάλιστα κατείχε μαύρη ζώνη στο Taekwondo δεν την προστάτευσε από την μανία του. Φέρεται να την «στοχοποίησε» τυχαία σε αυτήν την ερημιά και αυτό καθιστά τον δολοφόνο διπλά επικίνδυνο και αδίστακτο. Η Suzanne Eaton εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε το μεσημέρι της εξαφάνισης της, δηλαδή την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Ο δολοφόνος την μετέφερε με αυτοκίνητο

Ασφαλείς πληροφορίες του cretalive,gr αναφέρουν ότι στη διαδρομή που οδηγεί προς την καταπακτή εντοπίστηκαν ίχνη από ρόδες. Μάλιστα επειδή βρέθηκαν σπασμένα κλαδιά σε χαμηλό ύψος πιστεύεται ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά της ήταν επιβατηγό.

Και η μεταφορά, πιστεύουν οι αστυνομικοί, έγινε βραδινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε το θύμα βρισκόταν σε κάποιο άλλο σημείο, ασφαλές για τον δράστη. Είναι σίγουρο ότι ο δολοφόνος γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού του.

Είναι ενδεικτικό ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν drone για τον εντοπισμό της καταπακτής. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος της Αμερικανίδας επήλθε σε χρονικό διάστημα δύο-τριών ωρών από την στιγμή που αναχώρησε από τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ αισιοδοξούν ότι θα φθάσουν στην άκρη του νήματος, αναμένουν όμως τις εργαστηριακές απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και θα δοθεί επείγουσα προτεραιότητα.