Επίθεση της ανταποκρίτριας της Liberation στον Μπάμπη Παπαδημητρίου για τα «χασίσια στο Μαξίμου»

Μια ημέρα μετά την δημοσίευση  άρθρου στη Liberation, με τον ιδιαίτερα υποτιμητικό τίτλο  «Δυναστεία Μητσοτάκη: Ο μικρός Κούλης καλείται να κυβερνήσει»
ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ  όπου και οι δυο τους προσπάθησαν να απαντήσουν στο δημοσίευμα.

«Η Libération είναι κάτι σαν την Αυγή;», διερωτήθηκε ο κ. Πορτοσάλτε, σε ειρωνικό τόνο, με τον κ. Παπαδημητρίου να απαντά σε έντονο τόνο για τους Ελληνες ανταποκριτές των ξένων εφημερίδων:«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Η απάντηση

Απαντώντας, η ανταποκρίτρια Μαρία Μαλαγαρδή εξαπέλυσε επίθεση στον Μπάμπη Παπαδημητρίου μέσω του ραδιοφώνου News24/7 ενώ σήμερα ανήρτησε άρθρο στην Liberation, στη διαδικτυακή της έκδοση

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου λυσσαλέας αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις δηλώσεις.

Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία Παπαδημητρίου – Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014, αλλά σημειώνοντας ότι η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».

Αφού αναφέρει την φράση για «μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους» συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. «τόσο υπερβολικές και γελοίες που θα μπορούσαμε να γελάσουμε», επισημαίνει ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι πια δημοσιογράφος, επέλεξε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής και την Τρίτη μίλησε ως βουλευτής της Ν.Δ.

«Τα σχόλιά του για τη Liberation και τα ξένα μέσα, εμπλέκουν συνεπώς και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται, πλέον στην κυβέρνηση» σχολιάζει η Μαρία Μαλαγαρδή και συνεχίζει λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα του κόμματος και να το απομακρύνει από την εικόνα που είχε η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.