Προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω κακοκαιρίας στην Αττική - Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ

Δύσκολο βράδυ κακοκαιρίας με πολλά προβλήματα, να έχουν προκύψει  σε πολλές περιοχές της Αττικής. Δεν λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες, ενώ σε διάφορες περιοχές ξαφνικές διακοπές ρεύματος, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, για τους κατοίκους.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για τουλάχιστον 25 απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. Οι περισσότερες κλήσεις για απεγκλωβισμούς έγιναν από το κέντρο της Αθήνας αλλά και από Πειραιά, Ζωγράφου, Γλυφάδα, Καλλιθέα και Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα αρχικά προκλήθηκε από βλάβη σε γραμμή υπερυψηλής τάσης στον Άγιο Στέφανο, ενώ σε πολλές περιοχές λόγω του χιονιά, έχουμε διακοπές της ηλεκτροδότησης, μετά από πτώσεις δένδρων σε καλώδια της ΔΕΗ.

Σε πολλές περιοχές ο δημόσιος φωτισμός έχει κλείσει, ενώ σε αρκετές διασταυρώσεις δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Την ίδια ώρα, κάδοι απορριμμάτων έχουν παρασυρθεί στους δρόμους – ακόμη και στην Κηφισίας – όπου μετατρέπονται σε παγίδες υψηλής επικινδυνότητας για τους οδηγούς.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ αναφορές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Νότιας Ελλάδας, όπου επίσης σαρώνει η κακοκαιρία «Χιόνη».