Δίκη Λεμπιδάκη: Οι καταθέσεις των αστυνομικών που τον απελευθέρωσαν

Με καταθέσεις αστυνομικών, που μετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής του απαχθέντος επιχειρηματία, , συνεχίστηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, Κρήτης, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η περιπέτεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, είχε έξι και πλέον μηνών και έληξε ευτυχώς αισίως με την απελευθέρωσή του, από αστυνομικές δυνάμεις, που εργάστηκαν συντονισμένα, όλο εκείνο το κρίσιμο διάστημα, με αυτόν ακριβώς τον στόχο. 

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, κατά την μεταφορά του στην Σχολή Αστυνομίας Ρεθύμνου, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.

 

Μετά την οικογένεια και τους στενούς φίλους του 57χρονου  επιχειρηματία, η ακροαματική διαδικασία, συνεχίστηκε σήμερα, με τις καταθέσεις των αστυνομικών που είχαν συμμετάσχει στις πολύμηνες έρευνες των διωκτικών αρχών, στον εντοπισμό του κρησφύγετου, όπου βρισκόταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αλλά και στην επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν όλα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια των έξι και πλέον μηνών, το πώς οδηγήθηκαν στα ίχνη της πρώτης ομάδας των υπόπτων και πώς ανακαλύφθηκε η μάντρα όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία την περίοδο που διασώθηκε.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας ως προς τον τρόπο δράσης των απαγωγέων αλλά και στις λεπτομέρειες της καλά οργανωμένης απαγωγής, ενώ μίλησαν και για την αξιοποίηση των στοιχείων που εντοπίστηκαν στο τελευταίο κρησφύγετο.

Οι καταθέσεις ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι και η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, οπότε σειρά έχουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

 

Προτεινόμενα για εσάς