Ρουβίκωνας: «Δεν πάμε πουθενά. Εδώ θα μείνουμε»!

«Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε ! Είμαστε η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα και όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο , ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) ‌που τον διαχειριζόταν». Αυτό αναφέρεται σε ανάρτηση ηγετικού στελέχους της οργάνωσης σχετικά με το  «μέλλον του Ρουβίκωνα στη σχολή και γενικότερα στα πανεπιστήμια.

Αυτό, την ίδια στιγμή που το θέμα της κατάληψης του γραφείου 516 στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών εξελίσσεται σε μία ιδιότυπη «βεντέτα» μεταξύ πανεπιστημιακών και υποστηρικτών της αναρχικής συλλογικότητας.

«Το στέκι θα παραμείνει ανοιχτό»

Μάλιστα στην ανάρτηση, γίνεται αναφορά στην ανθρώπινη αλυσίδα που στήθηκε έξω από το επίμαχο γραφείο, ώστε να αποτραπεί η είσοδος των μελών του Ρουβίκωνα: «Επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας. Δεν ασκήσαμε σωματική βία, παρ’ότι υπήρχαν καλεσμένοι μπράβοι στον χώρο για την προστασία της ομάδας που είχε επιλέξει να μας αποκλείσει από τον χώρο μας. Το στέκι άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό ! Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου».

Κι ενώ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μέχρι σήμερα καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές, τις μόνες αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Προτεινόμενα για εσάς