«Πράττει» πυρετωδώς ο Κοτζιάς, για...διακριτή παρουσία του «Πράττω»

Παρότι το μήνυμα προς την Κουμουνδούρου από την πλευρά Κοτζιά είναι πως δεν υπάρχει διάθεση για φραξιονισμούς εντός της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.,η προσπάθεια να αποκτήσει το «Πράττω» -η πολιτική  κίνηση που έχει ιδρύσει ο πρώην υπουργός- «διακριτή παρουσία» είναι ξεκάθαρα εμφανής.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, μόλις ένα 24ωρο μετά την παραίτησή του, συνεδρίασαν τα όργανα του κόμματος, με άμεσο στόχο την αναδιάρθρωση της κομματικής και οργανωτικής δομής, αλλά και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

Μπαράζ ομιλιών

Παράλληλα το επόμενο διάστημα ο Νίκος Κοτζιάς, σχεδιάζει μπαράζ ομιλιών, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα μιλήσει στο Ηράκλειο και σύμφωνα με συνεργάτες του θα τοποθετηθεί «εφ’ όλης της ύλης».

Ακολούθως στις 7 Νοεμβρίου υπάρχει προγραμματισμός για ομιλία στην Κομοτηνή και σε μία ακόμη πόλη. Οι περιοδείες θα «κορυφωθούν» –σε πρώτη φάση– με κεντρική συγκέντρωση τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, που θα έχει επίκεντρο τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες όπως φαίνεται αποτελούν τον αμεσότερο πολιτικό στόχο για το «Πράττω»

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από ρεπορτάζ της Καθημερινής (Σταύρος Παπαντωνίου) ήδη πρέπει να θεωρείται βέβαιη η στήριξη στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλήξει στον «εκλεκτό» του.

Το «Πράττω» φέρεται ότι θα στηρίξει, όπου αυτό είναι δυνατόν, ακόμη και αυτόνομες υποψηφιότητες –π.χ. Ηράκλειο Κρήτης– ενώ θα κινηθεί και στη λογική συμμαχιών, ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτική κινητικότητα

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον υπάρχει και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία για το ποιοι βουλευτές βρίσκονται κοντά στον τέως υπουργό. Ο κ. Κοτζιάς, εξάλλου, σχεδιάζει να κατατεθεί πρόταση νόμου για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων στα υπουργεία, που δεν αποκλείεται να βρει ευρύτερη στήριξη από κόμματα, όπως αυτό του Σταύρου Θεοδωράκη.

Από την Κουμουνδούρου πάντως «εκπέμπουν» πως η συγκυβέρνηση είναι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεν υπάρχουν ομαδοποιήσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος, καθώς άπαντες εξελέγησαν υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.