Προβλήματα στις πτήσεις και διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ λόγω των πυρκαγιών

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική τις τελευταίες ώρες προκάλεσαν προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όσες πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν στο διεθνή αερολιμένα ανακατευθύνονται σε άλλα, κοντινά αεροδρόμια – κατά κύριο λόγο στα νησιά. Προβλήματα υπάρχουν και με τις αναχωρήσεις, καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονται με δυσκολία.

Πιο συγκεκριμένα, εννέα πτήσεις που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, εκτός Αττικής. Επίσης, οκτώ πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αθήνα και στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διακοπή δρομολογίων ΚΤΕΛ προς Πελοπόννησο και Ήπειρο

Την προσωρινή παύση όλων των υπεραστικών δρομολογίων προς την Πελοπόννησο και την Ήπειρο αποφάσισε το απόγευμα η διοίκηση των ΚΤΕΛ.

Η απόφαση ελήφθη καθώς η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου παραμένει κλειστή, ως απόρροια του πύρινου μετώπου σε Κινέτα και Αγίους Θεοδώρους.

Την ίδια ώρα, σε διακοπή των δρομολογίων του, στο τμήμα Αθήνα-Κιάτο, έχει προχωρήσει από νωρίς το μεσημέρι και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Τροποποιήσεις δρομολογίων υπάρχουν και στις λεωφορειακές γραμμές 301, 314 και 324, οι οποίες εξυπηρετούν τις περιοχές Ανθούσα, Πεντέλη, Παλλήνη και Ραφήνα.