Θρίλερ στο Μάτι: Πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν - Εντοπίστηκαν και οι δέκα αγνοούμενοι

Εντοπίστηκαν και οι δέκα Δανοί τουρίστες που αγνοούνταν στο Μάτι, αφού επιβιβάστηκαν σε βάρκα και ανοίχτηκαν στη θάλασσα για να σωθούν απ’ τη φωτιά.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά από πληροφορία για δέκα αγνοούμενους αλλοδαπούς.

Μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθεια τους να σωθούν από τη φωτιά δέκα Δανοί τουρίστες επιβιβάστηκαν σε βάρκα, στο Μάτι Αττικής, για να σωθούν από τη φωτιά που τους πλησίαζε επικίνδυνα και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται.

Ο πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος, ανέφερε πως «άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία και παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν».

«Ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδούν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Αθηναίος.

Δέκα τραυματίες και πολλοί εγκλωβισμένοι

Σε θρίλερ εξελίσσεται η φωτιά στο Μάτι, καθώς δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δεν έχουν σταματήσει να δέχονται κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει ήδη 20 παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σπίτια καίγονται στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας, ενώ εκκενώθηκαν ο Νέος Βουτζάς και κατασκηνώσεις στο Ζούμπερι.

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να προστατέψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να διαφύγουν με τα αυτοκίνητά τους προς την παραλία της Ραφήνας και άλλες παραλίες της περιοχής.

 

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μάτι υπάρχουν εγκλωβισμένοι ένοικοι σε σπίτι που απειλείται από τη φωτιά.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε νωρίτερα ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Οπως είπε, η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Λίγο πριν τις επτά, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε στο Μάτι, όπου κατέκαψε αυτοκίνητα και σπίτια.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης.

Η φωτιά απειλεί την Μονή Παντοκράτορα στον Ν.Βουτζά, ενώ από τις κατασκηνώσεις στο Ζούμπερι και τον Αγιο Ανδρέα απομακρύνθηκαν περίπου 600 παιδιά.
Λόγω της φωτιάς, υπάρχει εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:
1. Λεωφ. Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ προς Μαραθώνα
2. Λεωφ. Μαραθώνος και Χρυσοστόμου Σμύρνης στο ρεύμα προς Μαραθώνα
3. Λεωφ. Μαραθώνος και Αγίας Μαρίνας στο ρεύμα προς Αθήνα
4. Οδός Ποσειδώνος από το ύψος στο Κόκκινο Λιμανάκι στο ρεύμα προς Μαραθώνα
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση σε απόσταση περίπου 1 χλμ από τον οικισμό, ενώ έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτες ζημιές, καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

Μετά την πύρινη κόλαση στην Κινέτα, εκτός ελέγχου βρίσκεται και η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο.

«Είναι ένα χιλιόμετρο από την Kαλλιτεχνούπολη. Το θετικό είναι ότι στο σημείο δεν υπάρχει πυκνή βλάστηση» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Πεντέλης.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου δήλωσε ότι εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα έχουν εκκενωθεί κατασκηνώσεις για προληπτικούς λόγους.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Εκκενώθηκε ορφανοτροφείο

Η φωτιά όμως είναι μεγάλη για αυτό και εκκενώθηκε ορφανοτροφείο που έχει μέσα αρκετά παιδιά στον Νέο Βουτζά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είπε ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές, ενώ κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

Φωτιά και στην Καλλιτεχνούπολη

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα με 30 άνδρες της Πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο: