Κριτική στο όνομα του προοδευτικού... σκοταδισμού

Η ελληνική αισχρή μιντιακή πραγματικότητα, κάλλιστα θα μπορούσε να ταυτιστεί με την τροπή που έχουν πάρει τα τελευταία 24ωρα οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ περί των “έμφυλων ταυτοτήτων”.

Ένας τηλεοπτικός σταθμός-μαγνήτης για κάθε “wannabe” δημοσιογράφο. Ένα κανάλι-τηλεμάρκετινγκ, στα όρια του δηθενισμού μα και στη διαρκή υπηρεσία του δυναμικού ρεπορτάζ ( ; ). Ένας γνήσιος πρεσβευτής της υποκουλτούρας, ένας μαθητευόμενος μιας άσκοπης μα και προσοδοφόρας προπαγάνδας, ασκεί δια του επιτελείου του κριτική…

Αρχικά η Barbie της ελληνικής τηλεόρασης και έπειτα ο κύριος “Aloe Vera”, “κρέμα με χαβιάρι”, “βασικός μισθός για έξι μήνες” ή αλλιώς, κατά τον ίδιο πάντα, μάχιμος δημοσιογράφος, συνθέτουν ένα σκηνικό, αν μη τι άλλο, παρακμιακό. Κι όμως ασκούν κριτική…

Με πάνελ και καλεσμένους, ένα συνονθύλευμα ξεπερασμένων, αν όχι τελειωμένων τηλεοπτικών σκουπιδιών, καθώς και μαθητευόμενων μάγων πολιτικής παιδείας, προσπάθησαν να αποδομήσουν την προσωπικότητα του μητροπολίτη Σεραφείμ, στηριζόμενοι στις δηλώσεις για τις “έμφυλες ταυτότητες”.

Δηλώσεις τις οποίες παρά τον ρηξικέλευθο περιεχόμενό τους, πραγματικά τις εννοούσε. Δηλώσεις που βεβαίως μπορούν να δεχτούν κριτική, όχι όμως και αμφισβήτηση στο δόγμα της “παλαβομάρας”.

Ωστόσο το να χαρακτηρίσεις κάποιον ομοφοβικό σ’ αυτή την χώρα, είναι πραγματικά πολύ πιο εύκολο από το να διαβάσεις πίσω από τις γραμμές.

Σοβαρευτείτε κύριοι! Εσείς δεν θεωρείστε υπέρμαχοι της δημοκρατίας και του κοινού καλού; Μάθετε να σέβεστε και να αντιμάχεστε με ορθά πάντα επιχειρήματα την αντίθετη άποψη. Ακόμα και αν είναι ρηξικέλευθη, ακόμα και αν είναι ακραία.

Το: “Ξέρετε πόσοι ιερείς είναι ομοφυλόφιλοι;” που ανηλεώς διατυμπανίζετε είναι ό,τι πιο αισχρό μπορεί να ειπωθεί. Αν ευσταθούν τα όσα ισχυρίζεστε για τους ιερείς, γιατί τους επικρίνετε; Εσείς δεν είστε οι πρεσβευτές της δημοκρατίας μα και της ελευθερίας στην σεξουαλική ταυτότητα;

Το να τυλίγετε ό,τι, εσείς δίχως κριτική σκέψη θεωρείτε εξέλιξη, με τον μανδύα της ωφέλιμης παγκοσμιοποίησης, αποτελεί τακτική μιας κοινωνίας που αποσυντίθεται!

Αν αυτή είναι η πολυπόθητη εξέλιξη, τότε κάποιος να σταματήσει τον πλανήτη. Θέλω να κατέβω!