Συνάντηση Βρούτση με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League για τα μέτρα

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας αναμένεται να εξειδικεύσει και να εξηγήσει διεξοδικά ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στους εκπροσώπους των 14 ΠΑΕ της Super League σε συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι στις 12 στο ΟΑΚΑ.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα προβλέπουν:

Την τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα, οι οποίες θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ και θα ελέγχονται δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα για την καλή λειτουργία τους.

Σε περίπτωση που δεν δουλεύουν το παιχνίδι θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.
Θα υπάρχει ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων πριν εισέλθουν στο γήπεδο, ενώ θα εκδίδονται ψηφιακά εισιτήρια με εφαρμογή στο κινητό.

Θεσπίζεται ρήτρα παραβατικότητας με ποσοστό παρακράτησης από τα έσοδα των ομάδων λόγω επεισοδίων και τα χρήματα θα πηγαίνουν άμεσα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων στα γήπεδα όλης της χώρας.

Θα προβλέπονται αυτόματες ποινές για παραβάσεις εντός των γηπέδων, όπως κροτίδες ή καπνογόνα, ανεξάρτητα των αποφάσεων στα αθλητικά δικαστήρια και σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές θα διπλασιάζονται.

Θα υπάρχει η δυνατότητα ύπαρξης μόνο μιας λέσχης φιλάθλων σε κάθε ομάδα που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΠΑΕ.

Επίσης θα ενεργοποιηθεί το ψηφιακό μητρώο λεσχών φιλάθλων για την πλήρη χαρτογράφηση των μελών, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.