ΣΟΚ με τις φήμες για θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα διεθνούς - ΕΠΟ: «Δεν έχουμε λάβει καμία σχετική ενημέρωση»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σχετικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για θετικό έλεγχο ντόπινγκ σε διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Η ΕΠΟ αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή της: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε το «dikisports», φέρεται να βρέθηκε θετικό δείγμα Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή που περιλαμβανόταν στην αποστολή στο ματς των playoffs του Euro 2024 με τη Γεωργία στην Τιφλίδα.

Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, «το όνομα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, ενώ θα δημοσιοποιηθεί μόνο αν και εφ’ όσον το δεύτερο δείγμα είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κύρωση, παρά μόνον ο παίκτης».

Ο ιστότοπος που δημοσίευσε την είδηση αναφέρει ότι η πληροφορία του «επιβεβαιώνεται από το International Testing Agency που εδρεύει στη Λωζάνη».

Ποια είναι η συνήθης πρακτική για θετικά δείγματα

Σημειώνεται, ότι η συνήθης πρακτική σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή είναι να ειδοποιούνται η εθνική του ομάδα, ο ίδιος ο παίκτης, αλλά και ο σύλλογος στον οποίο αγωνίζεται.

Παράλληλα, λόγω της σημερινής πανελλαδικής απεργίας, δημιουργήθηκε μια αναστάτωση στην ΕΠΟ λόγω του δημοσιεύματος, καθώς έλειπαν οι υπεύθυνοι από το Πάρκο Γουδή, σύμφωνα με το SDNA.

«Δήλωσε άγνοια η UEFA»

Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι, ωστόσο, οι αρμόδιοι για την αλληλογραφία και το πρωτόκολλο είδαν ότι δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση από κανέναν διεθνή οργανισμό ή την UEFA για οποιοδήποτε θέμα. Υπήρξε και επικοινωνία με την UEFA, που επίσης δήλωσε άγνοια, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο.