Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η ΚΥΑ που έχει ήδη υπογράψει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και η οποία σχετίζεται με τον «καθορισμό του πλαισίου, όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια κατανομής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα δικαιούχα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία».

Οι καταβολές είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ, είναι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

To ποσό που θα λάβει κάθε σωματείο

Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:

  • Ως ποσό βάσης για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού των σωματείων που καλλιεργούν ένα άθλημα, ορίζεται το ποσό των 2.500 ευρώ.
  • Για τα σωματεία που καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα, το ανωτέρω ποσό βάσης προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα.

Συνολικά, 5.555 στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ

Στο μεταξύ, πλησιάζουν τα 2.000 τα απολύτως νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. Μέχρι και το μεσημέρι σήμερα (7/12), συνολικά 5.555 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο,
εκ των οποίων:

  • 5.231 σωματεία προχώρησαν σε αίτηση
  • 3.769 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (72,1%)
  • 1.462 σωματεία αναμένεται να την ολοκληρώσουν (27,9%)
  • 3.365 αιτήσεις σωματείων έχουν ελεγχθεί (89,3%)
  • 1.852 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β’, 5357) η Υπουργική Απόφαση του κ. Αυγενάκη με την οποία παρατείνεται, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία θεραπείας επί τυχόν παρατηρήσεων στις 3.769 αιτήσεις σωματείων, που έχουν ήδη υποβληθεί.

Σημειώνεται ότι παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα συγκεκριμένα σωματεία θα έχουν περιθώριο «θεραπείας», επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους, έως τις 22 Ιανουαρίου 2021.