Νέα μείωση των κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό στην Ιταλία

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ιταλία 13.720 κρούσματα κορωνοϊού και έχασαν τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών της νόσου, 528 άνθρωποι. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 11.217 διαγνωστικά τεστ και το 12,3% βρέθηκε θετικό.

Σημειώνεται ότι χθες τα κρούσματα ανήλθαν σε 18.887 και 564 ακόμη άνθρωποι κατέληξαν. Όπως κάθε σαββατοκύριακο, ο αριθμός των τεστ ήταν αισθητά μειωμένος. Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 72 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 133.

Για μία ακόμη ημέρα η περιφέρεια με τις περισσότερες μολύνσεις είναι αυτή του Βένετο, με 2.550, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (1.891), η Λομβαρδία (1.562) και το Λάτιο (1.372) με πρωτεύουσα τη Ρώμη.

Μ. Γκάλι: Αν το καλοκαίρι είχαν τηρηθεί τα μέτρα ασφαλείας, η χώρα θα θρηνούσε σήμερα 20.000 λιγότερους νεκρούς

Προβληματισμούς προκάλεσε μάλιστα η δήλωση του Μάσσιμο Γκάλι, διευθυντή του τομέα λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σάκο του Μιλάνου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αν το καλοκαίρι είχαν τηρηθεί τα πρέποντα μέτρα ασφαλείας, η χώρα, σήμερα, θα θρηνούσε 20.000 λιγότερους νεκρούς».

Παράλληλα, ο καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, δήλωσε ότι «το δεύτερο κύμα έχει κάθε άλλο παρά παρέλθει, και τόσο ο Δεκέμβριος, όσο και ο Ιανουάριος, θα είναι δυο τρομακτικοί μήνες, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης σε αναγκαίες υπηρεσίες, και της ανομοιογένειας του ιταλικού συστήματος υγείας».