Ρεάλ σε κρίση και Λοπετέγκι στην… έξοδο!

«Θέλω να συνεχίσω στη Ρεάλ» είπε ο Λοπετέγκι μετά τη συντριβή από τη Μπαρτσελόνα, αλλά οι αριθμοί του δείχνουν την… πόρτα της εξόδου!

Απογοητευμένος, αμίλητος και μόνος ο Χουλέν Λοπετέγκι γνωρίζει καλά πως είναι θέμα… ωρών η απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Διασυρμός της Βασίλισσας στη Βαρκελώνη και ο Αντόνιο Κόντε ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη Μαδρίτη. Οι αριθμοί μιλούν και ο Λοπετέγκι έχει πιάσει πάτο στον πάγκο της Βασίλισσας.

Το 5-1 από τη Μπαρτσελόνα, επιβεβαίωσε το 40% σε ποσοστό αρνητικών αποτελεσμάτων για τη Ρεάλ την τρέχουσα σεζόν, ποσοστό που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 70 ετών (!), από το 46% της σεζόν 1947-1948! Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και αποχωρήσει, τότε ο Λοπετέγκι θα γίνει ο πρώτος μετά τον Καμάτσο που άντεξε λιγότερα από 15 ματς στην άκρη του πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Καμάτσο είχε… αντέξει από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2004.

Σε 14 παιχνίδια, η Ρεάλ έχει ηττηθεί δυο φορές με τρία ή και περισσότερα γκολ (3-0 από τη Σεβίλλη πριν από το clasico) με τον Ζινεντίν Ζιντάν να έχει μονάχα μια τέτοια ήττα σε 149 αναμετρήσεις, τον Ζοσέ Μουρίνιο δύο μεγάλες ήττες σε 178 ματς και μόνο ο Χουάντε Ράμος ήταν χειρότερος με τρεις ήττες των 3+ τερμάτων σε 27 αγώνες.

Οι έξι ήττες του Λοπετέγκι, είναι αριθμός τον οποίο έφτασε σε 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη. Με τον Ζιζού ήταν διαφορετικό το σκηνικό, αφού η Ρεάλ του Γάλλου είχε υποστεί έξι ήττες σε… 76 ματς!