Θρήνος για τον άνθρωπο που έγραψε το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι

«Άλλαξες το ποδόσφαιρο για πάντα! Έδωσες ελπίδα στον καθένα πως το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό» το μήνυμα του Λέστερ στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της ομάδας, τον Vichai Srivaddhanaprabha.

«Το πνεύμα μας υπάρχει εξαιτίας της αγάπης που μοιραζόμαστε ο ένας για τον άλλον και της ενέργειας που δημιουργεί, τόσο μέσα όσο και εκτός γηπέδου» τόνιζε ο Vichai Srivaddhanaprabha λίγες ημέρες πριν το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι, την κατάκτηση του τίτλου με τη Λέστερ!

Ο 60χρονος Ταϊλανδός πρόλαβε να ζήσει το επίτευγμα που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς στον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ένα παραμύθι με ήρωες, δράκους, μάχες που το τέλος του το έγραψε η δική του ομάδα, η Λέστερ.

Κι όμως η μοίρα του έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι, αφού ο τόπος τραγωδίας του ήταν μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο που χιλιάδες οπαδοί τον αποθέωσαν τo 2006. Στο πάρκινγκ του King Power συνετρίβη το ελικόπτερό του, αυτό που τον μετέφερε σε κάθε εντός έδρας ματς από το Λονδίνο στο Λέστερ.

To βράδυ της Κυριακής η ανακοίνωση της ομάδας έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των φιλάθλων Μαζεύοντας τα κομμάτια της καρδιάς μας και με μεγάλη απογοήτευση επιβεβαιώνουμε πως ο πρόεδρος, Vichai Srivaddhanaprabha, ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο το απόγευμα του Σαββάτου όταν το ελικόπτερο που μετέφερε εκείνον κι άλλους τέσσερις έπεσε ακριβώς έξω από το “King Power Stadium”. Κανείς από τους πέντε επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Οι σκέψεις όλων στο σύλλογο είναι στην οικογένεια του Vichai Srivaddhanaprabha και τις οικογένειες όλων όσων επέβαιναν στο ελικόπτερο σ’ αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Στο πρόσωπο του Vichai Srivaddhanaprabha ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνδρα. Έναν άνθρωπο με καλοσύνη, γενναιοδωρία, η ζωή του οποίο καθορίστηκε από την αφοσίωσή του στην οικογένεια του και σε όσους καθοδηγούσε με μεγάλη επιτυχία.

Η Λέστερ ήταν μία οικογένεια κάτω από την καθοδήγησή του. Είναι μία οικογένεια η οποία θα συνεχίσει το έργο του και θα διατηρήσει το όραμα του για το σύλλογο το οποίο είναι τώρα η κληρονομιά του».

Ποιος ήταν ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος; 

Κατάφερε να αφήσει στην άκρη όλους τους ανταγωνιστές του, να… αναρριχηθεί επιχειρηματικά και προσωπικά και να έχει και στενή σχέση με τον άλλοτε Μονάρχη της χώρας, Βασιλιά Bhumibol. Εκείνος του έδωσε το όνομα Srivaddhanaprabha το 2012 για να τον ανταμείψει για τις επαγγελματικές του διακρίσεις, την επιτυχία του αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο. Στα αγγλικά το όνομα σημαίνει ‘το φως της προόδου και της δόξας’.

Αγόρασε τη Λέστερ τον Αύγουστο του 2010 δίνοντας 39 εκατομμύρια λίρες. Ήταν από πριν όμως υποστηρικτής της Αγγλίας, καθώς είχε γίνει πρόεδρος της Λέσχης Πόλο Χαμ στο Ρίτσμοντ από το 2008 έως το 2012.

Το 2016 έλαβε τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes τον Μάιο, η περιουσία του Vichai έφτανε τα 5.2 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εκτόξευσή του ήρθε το 2006 με την κύρια παραχώρηση του αεροδρομίου Suvarnabhumi, τη νέα διεθνή πύλη της Μπανγκόκ, η οποία είχε επίσημη χωρητικότητα 45 εκατομμυρίων επιβατών.

Ο Vichai εξασφάλισε τις ίδιες παραχωρήσεις για τις  διεθνείς πύλες στο Chiang Mai, το Phuket και το Hat Yai. Η King Power έχει συμφέροντα σε ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες υψηλής ποιότητας.

Το 2016, κατέβαλε 226 εκατομμύρια δολάρια για το 39% της Thai AirAsia, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ταϊλάνδης.