Απόφαση-σταθμός του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για τον 13ο και 14ο μισθό

Μετά τις μαζικές προσφυγές δημοτικών υπαλλήλων για καταβολή αναδρομικά του 13ου και 14ου μισθού, μία απόφαση-σταθμός του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης έρχεται να δώσει ελπίδες στους εργαζομένους των δήμων που δεν λαμβάνουν δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, το Ειρηνοδικείο έκρινε ως αντισυνταγματική την απόλυτη κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας έπειτα από την προσφυγή σε αυτό, έξι υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριo έκανε δεκτή την προσφυγή τους και αποφάσισε να τους καταβληθούν τμήματα του δώρου και συγκεκριμένα: 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα και από 250 για το Πάσχα και την άδεια, ποσά που δίδονταν μετά τις πρώτες μνημονιακές περικοπές.

Να σημειωθεί, ότι τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα σταμάτησαν να χορηγούνται στους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους το 2013, ως μνημονιακή δέσμευση.

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε επίσης ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να καταβάλλει στους έξι εργαζομένους 2.000 ευρώ και επιπλέον 6% για τόκους, που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων του 2016 και 2017 για δώρο Πάσχα των ίδιων χρόνων 500 ευρώ στον καθένα και το ίδιο για επίδομα άδειας.

Με πκηροφορίες από seleo.gr