Euroleague: Καρέ πρόκρισης στο TOP-16

Η 8η αγωνιστική ξεκίνησε με ένα εξαιρετικό ματς, καθώς χθες (4/12) η Αρμάνι Μιλάνο χρειάστηκε ένα καλάθι του Χάκετ προκειμένου να πάρει τη νίκη με 83-81 επί της Μπάγερν Μονάχου και να αποκλείσει μαθηματικά από τη συνέχεια του θεσμού τους Γερμανούς. Αυτή, όμως ήταν μόνο η αρχή μίας συγκλονιστικής αγωνιστικής.

Έπειτα από 40 δραματικά σε εξέλιξη λεπτά η Ρεάλ κατάφερε να “αποδράσει” με 101-98 από την έδρα της Νίζνι και να εξασφαλίσει από τώρα μία θέση ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σε όλη τη διάρκεια οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και στο τελευταίο λεπτό χρειάστηκε η ψυχραιμία του Σέρχιο Γιούλ για να καθοριστεί ο τελικός νικητής.

Με την ατυχία να του “χτυπάει” την πόρτα (τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης) ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στην πίεση της Φενέρμπαχτσε και ηττήθηκε με 84-62 στην Τουρκία χάνοντας παράλληλα και την διαφορά που είχε πάρει στο πρώτο ματς.

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που κέρδισε εντός έδρας με 95-89 την Άλμπα Βερολίνου και με αυτή τη νίκη κατάφερε να σφραγίσει τα εισιτήρια πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 της Euroleague. Οι Ισραηλινοί βρήκαν μεγάλη αντίσταση απέναντι τους από τους Γερμανούς, όμως στο τέλος είχαν την ψυχραιμία και την ποιότητα για πανηγυρίσουν τη νίκη.

Η Μάλαγα προηγήθηκε με +18 (10-28, 14’23”) όμως η Λιμόζ έκανε το απόλυτο come-back κι επικράτησε με 67-64. Παρ’ όλα αυτά, οι Ίβηρες προκρίθηκαν στο TOP-16, μετά τη νίκη της Μακάμπι επί της Άλμπα.

Από νίκη σε νίκη βαδίζει η Ούνικς Καζάν, με τον Εβγκένι Πασούτιν στον πάγκο. Οι Ρώσοι δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Σάσαρι, στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως πήραν τη νίκη με 72-68, κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο Top 16

Η Αναντολού Εφές κράτησε τη Ζαλγκίρις στους δυο πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (2-16), επικράτησε με 57-66 κι εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στο TOP-16 της Euroleague.

Πηγή: http://www.sport24.gr/