Στον τελικό του Conference League ο Ολυμπιακός - Θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στην Opap Arena

Ο Ολυμπιακός πέταξε εκτός Conference League την Άστον Βίλα (2-0) χωρίς καν να αγχωθεί και πηγαίνει στον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena, όπου θα αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ του θεσμού Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα με συνολικό σκορ 6-2. Η ομάδα του «μάγου» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, νίκησε 2-0 την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το «έπος» του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά έπαιξε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για πρώτη φορά πηγαίνει τελικό όπου θα βρει τη Φιορεντίνα.

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ αλλά και ο ίδιος ήξεραν πώς η ρεβάνς δεν θα ήταν εύκολη μετά το 2-4 στο Villa Park. Και όμως, ο Ολυμπιακός απείλησε, έβγαλε φάσεις και δεν απειλήθηκε παρά πολύ, πετυχαίνοντας γκολ στο 45λεπτο με τον συνήθη ύποπτο Ελ Καμπί μετά από κίνηση του Ποντένσε και ασίστ του Κίνι.

Ο έμπειρος Ιμπόρα θύμισε σε όλους την ποιότητά του παίζοντας σκυλίσια άμυνα και με τεράστιο πάθος, έχοντας συμπαραστάτες στον άξονα τους Εσε και Τσικίνιο που βοήθησαν και εκείνοι στα μέγιστα.

Το ερυθρόλευκο πάρτι ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σε βολέ του Τζολάκη, ο Ελ Καμπί έγινε παραλήπτης της μπάλας, και εξέθεσε για δεύτερη φορά την άμυνα της Αστον Βίλα γράφοντας το 2-0, που ήταν και τελικό σκορ.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα, η οποία απέκλεισε την Μπριζ στον έτερο ημιτελικό.