Φθάνει το μεσημέρι ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο μετά τις τρεις, φθάνει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για διήμερη επίσκεψη προκειμένου να συμμετάσχει στο «3ο Ανώτατο Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας».

Ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί, το απόγευμα της Παρασκευής, με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, και στη συνάντηση θα παρευρεθούν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 20:30 οι δύο Πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος – Τουρκίας» κα στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Το Σάββατο στις 10:00 οι δύο Πρωθυπουργοί θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Mε εντολή της αστυνομίας την Παρασκευή στις 13:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Eυαγγελισμός, Mέγαρο Mουσικής και Kατεχάκη ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό. Παράλληλα έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας και έχει απαγορευτεί η συνάθροιση και οι πορείες σε μια σειρά από δρόμους.