Το Λος Αντζελες θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς του 2024

Το Λος Άντζελες έγινε και επίσημα η πόλη που θα διεκδικήσει εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών τη διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, καθώς τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Λος Άντζελες επικράτησε στη σχετική «μάχη» της Βοστόνης, η οποία ζητούσε εγγυήσεις για τα οικονομικά της διοργάνωσης. Η «πόλη των αγγέλων» έχει διοργανώσει το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του κόσμου το 1932 και το 1984.

Οι Αμερικανοί στηρίζουν την υποψηφιότητα της πόλης τους στο γεγονός ότι οι περισσότερες από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που απαιτούνται είναι έτοιμες. Άλλωστε οι αθλητικές υποδομές που δημιουργήθηκαν για τους αγώνες του 1984 χρησιμοποιούνται ακόμα.

Για τους Αγώνες του 2024, εκτός από το Λος Άντζελες, έχουν ήδη υποβάλλει υποψηφιότητα η Ρώμη, το Παρίσι και το Αμβούργο (η μοναδική πόλη από τις τέσσερις όπου δεν έχουν φιλοξενηθεί ποτέ Ολυμπιακοί Αγώνες), ενώ έως την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να μπουν στη διεκδίκηση της διοργάνωσης και άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ντόχα, η Κωνσταντινούπολη και το Μπακού.