Βερολίνο: Θα βρούμε μια λύση με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την βεβαιότητά του πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι υπόλοιποι πιστωτές της Ελλάδας θα συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικών Jens Spahn σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Bloomberg. “Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας αλλά θα πρέπει να διαπραγματευτούμε για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Υφυπουργός δηλώνοντας σίγουρος πως στο τέλος θα βρεθεί μια λύση.

“Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μια λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για παράδειγμα, επεκτείνοντας την αποπληρωμή των δανείων” σημείωσε ο κ. Spahn ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα διευκρίνισε ότι έχει την ευκαιρία να γίνει «ένας πολύ ισχυρός ηγέτης προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις αν επανεκλέγει αυτό το μήνα στις εκλογές, αν και η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος εξακολουθεί να είναι απαραίτητη και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση».

Παράλληλα, επισήμανε ότι “η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προκάτοχοί της και να προχωρήσει σε αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη” και κατέληξε λέγοντας ότι “μετά από τρεις εβδομάδες που έμειναν κλειστές οι τράπεζες στην Ελλάδα, έχει γίνει κατανοητό ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη”.