Επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς!

Σιχαίνεσαι την δουλειά σου; Κάθε πρωί ξυπνάς με ένα βάρος για το πως θα εξελιχθεί η μέρα σου;

Είναι ολοφάνερο απεχθάνεσαι την καθημερινότητα σου και τα πράγματα που κάνεις κατά την διάρκεια της μέρας σου και γι’ αυτό το λόγο δεν είσαι ευτυχισμένος!

Ως επί το πλείστον, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων.

  • Στην μία κατηγορία ανήκουν αυτοί  που δεν κερδίζουν πολλά χρήματα από την δουλειά τους αλλά το έργο που παράγουν τους δίνει προσωπική ευχαρίστηση και ικανοποίηση.
  • Στην άλλη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που μισούν την δουλειά τους αλλά την κάνουν μόνο και μόνο για τα λεφτά. Τώρα αν είσαι από αυτούς, που κάνεις αυτό που αγαπάς και κερδίζεις και χρήματα τότε είσαι πραγματικά τυχερός!

Αν σε ευχαριστεί κάτι οφείλεις να το υπηρετήσεις για χάρη του εαυτού σου, ακόμα και αν δεν σου δώσει τα χρήματα που επιθυμείς σίγουρα θα είσαι 100 φορές πιο ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με την ζωή σου.  Οι άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με την δουλειά τους όπως είναι λογικό έχουν περισσότερες πιθανότητες να απολυθούν. Δεν είναι παραγωγικοί και δεν έχουν κίνητρα ώστε να γίνουν καλύτεροι. Με λίγα λόγια το κάνουν σαν “αγγαρεία”.

Οι άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά τους την βλέπουν σαν διασκέδαση.  Τα λεφτά που κερδίζουν με αυτή την απασχόληση έχουν ανεκτίμητη αξία γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει.

Ακολούθησε αυτό που λέει η καρδιά σου και χάραξε μόνο σου το μονοπάτι της ζωή σου. Σ’ αυτό δυστυχώς ούτε η φίλοι ούτε οι συγγενείς μπορούν να σε βοηθήσουν. Θα πρέπει να μείνεις πιστός στα θέλω σου και να τα κυνηγάς μέχρι να γίνουν πραγματικότητα. Σίγουρα στην πορεία θα συναντήσεις εμπόδια, εξάλλου η ζωή είναι γεμάτη από τέτοια. Κάθε εμπόδιο είναι μια δοκιμασία για να προχωρήσεις στην ζωή σου.

Δεν είναι λύση η οπισθοχώρηση. Λύση είναι η αντιμετώπιση.

Γιατί όπως λέει και ένα κινέζικο γνωμικό  ‘Επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς!

Πίστεψε σε αυτά που αγαπάς και κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας!