Αγωνία για την 42χρονη που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο του Ρίου - Στο μικροσκόπιο οι επαφές της

Έντονη είναι η αγωνία για 42χρονη γυναίκα που ζούσε στο Χαβιάρι του δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα και η οποία διαπιστώθηκε ότι νοσεί με μηνιγγίτιδα καθώς η κατάσταση της κρίθηκε σοβαρή με αποτέελσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη που κατάγεται από την Ινδία και ζει στην Ήλιδα εδώ και πολλά χρόνια, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όπου το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν σε πρώτη φάση τι είχε. Χθες το πρωί της δόθηκε εξιτήριο, ωστόσο επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με επιδείνωση ης υγείας της μιας και είχε υψηλό πυρετό και εμετούς.

Μετά από δεύτερη σειρά εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου διαπιστώθηκε μετά από νέο γύρο εξετάσεων και παρακέντηση ότι πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

«Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου» δήλωσε στο patrisnews.com η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη.

Παράλληλα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας μετέβησαν στο συσκευαστήριο στο οποίο εργαζόταν η 42χρονη όπου ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Συνολικά πρόκειται για 27 εργαζόμενους οι οποίοι ειδοποίηθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβίωση που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι, με τα ανήλικα παιδιά της να πηγαίνουν μάλιστα στο δημοτικό της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε ο ίδιος να πάρει τα παιδιά της 42χρονης από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους για να καλυφθούν υγειονομικά, μιας και οι γονείς τους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.