70χρονη από τον Εχίνο το 189ο θύμα του κορωνοϊού

Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στον Εχίνο Ξάνθης, περιοχή στην οποία ισχύουν έκτακτα μέτρα, καθώς θα παραμείνει σε απόλυτη απομόνωση για μία εβδομάδα λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων αλλά και θανάτων.

Πρόκειται για μια 70χρονη που κατέληξε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Πρόκειται για τον δεύτερο καταγεγραμμένο θάνατο από κορωνοϊό στην χώρα από την ίδια περιοχή σήμερα. Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί γνωστοποιήθηκε ο θάνατος 64χρονης από τον Εχίνο

Η σημερινή ενημέρωση που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα:

24 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.227 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι (μέχρι πρότινος) ήταν ένας, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 188 θάνατοι. (189 οι θάνατοι πλέον). Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Τα 20 από τα 24 νέα κρούσματα βρέθηκαν σε Ξάνθη και Ροδόπη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στα Χανιά καθώς 20χρονος Σουηδός ξαναβρέθηκε θετικός στον ιό.