Εγκυμοσύνη και γυμναστική: Μπορούμε να τα συνδυάσουμε;

Νιώθετε κουρασμένη, πρησμένη και βαριά, η γυμναστική ίσως να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέπτεστε την περίοδο της εγκυμοσύνης. Και όμως η γυμναστική είναι η λύση για πολλά από τα προβλήματα σας. Εφόσον και αν σας το επιτρέπει ο γυναικολόγος σας, έχει παρατηρηθεί ότι η συστηματική άσκηση ωφελεί το σώμα της εγκύου και επιδρά θετικά στην ψυχολογία της.

Σε έρευνα που έγινε πρόσφατα στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται κατά την διάρκεια της κύησης, εκτός του ότι διατηρούν την φόρμα τους, παράλληλα μειώνουν τις πιθανότητες να πάσχει το παιδί τους στο μέλλον από υψηλή πίεση.

99344

Άρα, οι εγκυμονούσες καλό θα ήταν να βάλουν την άσκηση (άθλημα, τρέξιμο, yoga, χορός, περπάτημα) στην καθημερινότητά τους – πάντα βέβαια με μέτρο.

Η έρευνα επίσης σημειώνει ότι η γυμναστική βοηθάει και στην αποκατάσταση του σώματος μετά την γέννα. Όσες γυναίκες θέλουν σε γρήγορο χρονικό διάστημα να επαναφέρουν το σώμα τους στο φυσιολογικό τους βάρος καλό είναι να την βάλουν στο πρόγραμμα από νωρίς.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η γυμναστική κατά την διάρκεια της κύησης κάνει καλό τόσο στις εγκυμονούσες όσο και στο ίδιο το βρέφος.