Ευάγγελος Αντώναρος: "Από την πολιτική δεν φεύγω. Κι είμαι φυσικά παρών"

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος δηλώνει παρών στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Στην ανάρτησή του, διευκρινίζει αναλυτικά τους λόγους που τον κάνουν να ασχολείται με την Νέα Δημοκρατία, με τις συχνές δηλώσεις του, την επικριτική του στάση απέναντι στα μέλη του κόμματος, αλλά και την εκτίμηση που τρέφει το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Με ρωτάνε συχνά τις τελευταίες μέρες:

“Γιατί ασχολείσαι τόσο συχνά με τη Νέα Δημοκρατία – και μάλιστα πολλές φορές με επικριτικό τρόπο?”

Όσοι κάνουν αυτή την ερώτηση μάλλον δεν με ξέρουν πολλοί. Και φαίνεται πως σ αυτούς περιλαμβάνονται και πολλοί που νόμιζα πως με ήξεραν.

Ο βασικός λόγος είναι ότι ο χώρος αυτός στον οποίο ανήκω 40 χρόνια είναι η πολιτική μου πατρίδα. Πολλοί απ’ όσους μου ασκούν κριτική δεν είχαν γεννηθεί όταν εγώ γνώρισα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κι εκείνος μου έκανε τη τιμή να με βλέπει και να με ενημερώνει τακτικά.

Έχω λοιπόν υποχρέωση πάνω απ’ όλα απέναντι στον εαυτό μου να λέω τι σκέφτομαι για τη μεγάλη κεντροδεξιά που με τίμησε κι εγώ την υπηρέτησα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής.

Κι έχω μάθει ως δημοσιογράφος για 35 χρόνια να καταθέτω γραπτά, υπεύθυνα κι επώνυμα τις απόψεις μου. Τα ανώνυμα σχόλια και τα συνηθισμένα στην ελληνική πολιτική ζωή στρογγυλεμένα λόγια δεν μου πάνε. Και με εκπλήσσει που ακόμη και πολύ νεότεροι συνάδελφοι μου στη πολιτική δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι ο καιρός των ξύλινων διατυπώσεων έχει περάσει.

Εγώ δεν σκοπεύω να αυτο-λογοκριθώ. Και θεωρώ καθήκον μου απέναντι στους χιλιάδες φίλους που μου γράφουν και μου τηλεφωνούν να καταγράψω τι σκέφτομαι: ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. Χάσαμε με 8,5 % διαφορά. Κάποιοι είχαν χαρακτηρίσει την μεγάλη ήττα του Κώστα Καραμανλή το 2009 με 33% ιστορικό χαμηλό. Από τότε δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν αυτό το ποσοστό κατά διάνοια. Κι αντί να κάτσουν να αναλύσουν γιατί η ιστορική παράταξη χάνει από παντού, σφυρίζουν αδιάφορα.

Ας κάνουν ο,τι θέλουν.

Εμείς οι άλλοι, οι πολλοί, απαιτούμε να συζητήσουμε πως φθάσαμε ώς εδώ και ΚΥΡΙΩΣ

** που θα πάμε απο δώ και πέρα
** με ποιές ιδέες θα συναντήσουμε το μέλλον
** πως θα αποδώσουμε στη παράταξη τον χαμένο κεντροδεξιό της χαρακτήρα
** πως θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος
** και φυσικά με ποιούς

Η συζήτηση πρέπει να γίνει συντεταγμένα στα όργανα της παράταξης. Η συζήτηση πρέπει να γίνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Χωρίς χρονοτριβή.

Αν κάποιοι επιλέξουν να την εμποδίσουν, εκείνοι θα χάσουν Γιατί θα την κάνουμε τότε στη κοινωνία. Που αλλάζει. Που δεν μπορεί και δεν θέλει να περιμένει. Που δεν συγχωρεί τις ολιγωρίες.

Προσωπικά έχω αυτή την υποχρέωση απέναντι στον Καραμανλή που με τίμησε πριν 40 χρόνια. Αλλά και απέναντι στον εαυτό μου. Για να μπορώ να με βλέπω στον καθρέφτη. Όπως έκανα πάντα. Άλλωστε όταν ενημέρωσα τους φίλους μου στις 30 Δεκεμβρίου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής, το είχα πεί ξεκάθαρα: Από τη πολιτική δεν φεύγω. Κι είμαι φυσικά παρών”.