Γιατί οι γυναίκες κουράζονται περισσότερο από τους άντρες

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αποδεδειγμένα αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Άγχος, κούραση, στρες, χρόνια κόπωση: Όλες αυτές οι παθήσεις επηρεάζουν σωματικά και ψυχικά τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η συνεχής αίσθηση κόπωσης και η έλλειψη ενέργειας μας κρατούν μακριά από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, περιορίζουν την παραγωγικότητά μας, κάνουν κακό στη δημιουργικότητά μας και σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφουν τις σχέσεις μας με τους δικούς μας ανθρώπους.

Γιατί οι γυναίκες κουράζονται περισσότερο από τους άντρες

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι γυναίκες κουράζονται περισσότερο από τους άντρες, ένα φαινόμενο που είναι πιο έντονο σε γυναίκες μέχρι και την ηλικία των 44 ετών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο Κέντρο Ερευνών για τον Ύπνο του Πανεπιστημίου Λάφμπορο στην Αγγλία, οι γυναίκες έχουν ανάγκη να κοιμούνται κατά 20 λεπτά περισσότερο σε σύγκριση με τους άντρες. Ο λόγος είναι ότι έχουν έναν πιο περίπλοκο εγκέφαλο, τον οποίο και χρησιμοποιούν περισσότερο, αφού κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα: Το γνωστό σε όλους μας –και εξαντλητικό– «multi-tasking».

Ακόμη, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στον γυναικείο πληθυσμό είναι πιο σοβαρές απ’ ό,τι στον αντρικό.

gynaika neo kory

Πώς να αποκτήσετε τώρα την ενέργεια που χρειάζεστε

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, ένας καλός ύπνος κάθε νύχτα και φυσικά η σωματική άσκηση είναι δυνατό να συμβάλουν στην τόνωση του οργανισμού και τη γενικότερη βελτίωση της υγείας ενός ανθρώπου. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ανάγκη για μια περισσότερο άμεση και φυσική λύση.

Ένα φυσικό, τονωτικό συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό όλα τα συστατικά που έχει ανάγκη και την ίδια ώρα να του χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια μιας έντονης ημέρας.

Υπάρχουν ορισμένα φυσικά συστατικά τα οποία αποδεδειγμένα μπορούν να συμβάλουν στην τόνωση του οργανισμού, όπως το τροπικό φρούτο Guarana, το οποίο συγκαταλέγεται στην κατηγορία των superfoods και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και καφεΐνη. Η συγκεκριμένη τροφή βοηθά τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τη σωματική κόπωση, χαρίζει πνευματική διαύγεια και ευεξία, ενώ ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι Ινδιάνοι θεωρούσαν τη Guarana «ιερό φυτό».

Ένα ακόμη φυσικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κόπωση είναι το συνένζυμο Q10. Πρόκειται για μια ουσία που παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια των κυττάρων του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, το συνένζυμο Q10 μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης.

Πηγή: onmed.gr