Τι δείχνει η εποχή που γεννήθηκες

Η εποχή που γεννήθηκε κανείς επηρεάζει το… ταμπεραμέντο του! Σύμφωνα με έρευνα η ημερομηνία γέννησης μπορεί να αναδείξει τον ψυχισμό του κάθε ατόμου.

Αρκετοί είναι οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ψυχική διάθεση και η ιδιοσυγκρασία κάποιου, με μια νέα ουγγρική επιστημονική έρευνα να διαπιστώνει ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή που γεννήθηκε κανείς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εποχή της γέννησης (χειμώνας, καλοκαίρι κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά το ταμπεραμέντο κάποιου, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ξένια Γκόντα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στο Βερολίνο (18 έως 21 Οκτωβρίου), μελέτησαν πάνω από 400 άτομα με μέση ηλικία 21 ετών, συσχετίζοντας την προσωπικότητα και τις πιθανές διαταραχές της με το πότε γεννήθηκε καθένας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.7imeres.gr/%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%89-%CF%84%CE%BF/