Η κρίση τους έκανε να κοιμούνται στο ΙΧ

Στην έσχατη λύση να κάνουν το αμάξι τους σπίτι, κατέφυγε μια τετραμελής οικογένεια, λόγω της κρίσης και της ανεργίας η οποία τους χτύπησε το 2012. Τα παιδιά κοιμούνται και διαβάζουν μέσα στο ΙΧ ενώ στις συνθήκες διαβίωσής τους κάνει εκτενή αναφορά αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

“…Είχαν σπίτι, δουλειά, ευπρέπεια. Η Μαρία και ο Νίκος, ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο Αττικής, μπορεί να μην έζησαν ποτέ με πολυτέλεια, διέθεταν όμως πάντα τα βασικά, ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Το σπίτι τους δεν ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου, αλλά ήταν ζεστό, φιλόξενο, πλημμυρισμένο από τρυφερότητα και αγάπη και φωτισμένο από τα χαμόγελα των δύο παιδιών τους.

Ο πατέρας εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία και η μητέρα ως σχολική τροχονόμος, ενώ στο παρελθόν είχε δουλέψει και ως τηλεφωνήτρια σε ραδιοταξί. Τα έφερναν βόλτα με σωστό οικονομικό κουμάντο, δίχως πολυέξοδες υπερβολές. Κατάφεραν το 2010 να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 20ετίας, ένα ταλαιπωρημένο Rover, για κάποιες μικρές μετακινήσεις, μια βόλτα με τα παιδιά.

Ολα αυτά μέχρι το 2012. Τότε ακριβώς η αρτοβιομηχανία όπου δούλευε ο σύζυγος έκλεισε χτυπημένη από την κρίση κι εκείνος βγήκε στην ανεργία. Εναν χρόνο μετά έχασε τη δουλειά της και η σύζυγός εξαιτίας περικοπών.

ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ:protothema.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.7imeres.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%87/