Μη επανδρωμένα μίνι αεροσκάφη στην υπηρεσία του καταναλωτή

Οι ελεγκτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έδωσαν την έγκρισή τους στην εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου Amazon, προκειμένου να ξεκινήσει παραδόσεις προϊόντων με μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει την ανησυχία που εκφράζει το κοινό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων λόγω ενδεχόμενης απώλειας δεμάτων.

Η Εθνική Αρχή Αεροπλοΐας έδωσε την άδεια στην Amazon να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Η εταιρία, έλαβε εξαίρεση από μια σειρά από περιορισμούς που εφαρμόζονται στις πτήσεις εντός ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει αξιόπιστες δοκιμές.

Στην άδεια που δόθηκε στην εταιρία, υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί, όπως το ότι το μίνι μη επανδρωμένο αεροσκάφος πρέπει να πετάει σε ύψος έως 120 μέτρων. Το σημαντικότερο που πέτυχε η Amazon, είναι πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για παράδοση προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό, με αυτόν τον τρόπο.

Το γεγονός, πάντως, ότι η Amazon κατόρθωσε να πάρει άδεια πτήσεων αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανοίγοντας νέους δρόμους παράδοσης.