Τέλος το Facebook στη Ρωσία - Μπλοκαρίστηκε από τη ρυθμιστική αρχή γιατί «κάνει διακρίσεις»

Τον αποκλεισμό του Facebook στη Ρωσία διέταξε σήμερα η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι «κάνει διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

«Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook» από σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε μέσω του Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, είπε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εταιρεία META αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες του Facebook και τους λογαριασμούς του Instagram των ρωσικών κρατικών δικτύων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι περιορίζει εν μέρει την πρόσβαση στο Facebook, αφού ο αμερικανικός κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή των ρωσικών αρχών να σταματήσει τους ελέγχους στοιχείων και τις προειδοποιητικές σημάνσεις περιεχομένου στις πλατφόρμες της εν μέσω της επίθεσης της χώρας στην Ουκρανία.