Ο Μπιλ Γκέιτς υπόσχεται νέα εργαλεία για την εξάλειψη του AIDS

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, ενημέρωσε πως στα επόμενα 15 χρόνια θα υπάρξουν δύο νέα εργαλεία για την καταπολέμηση του AIDS.

Τα εργαλεία αυτά αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέχρι το 2030, με τη μορφή ενός εμβολίου και νέων εντατικών φαρμακευτικών θεραπειών.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Γκέιτς έχει διοχετεύσει εκατομμύρια δολάρια στην ιατρική έρευνα, και σύμφωνα με τον ίδιο, “η μάχη κατά της μαλάριας, όπου οι εργασίες για ένα εμβόλιο έχουν προχωρήσει πιο πολύ απ’ ό,τι για το AIDS, βρίσκεται σε καλό δρόμο”.

Συνεχίζοντας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι κατά τα επόμενα 15 χρόνια θα έχουμε αυτά τα δύο νέα εργαλεία.

Ένα εμβόλιο θεωρείται ότι θα είναι ζωτικής σπουδαιότητας, εμποδίζοντας νέες μολύνσεις στις πιο ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού, ενώ νέα είδη εντατικών φαρμακευτικών θεραπειών θα εξαλείψουν την ανάγκη για φάρμακα που διαφορετικά θα έπρεπε να λαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής”.

“Δεν θα δούμε το τέλος του AIDS», δήλωσε ο Γκέιτς στο φόρουμ. «Αλλά, τόσο για τη μαλάρια όσο και για το AIDS, βλέπουμε ότι τα εργαλεία που θα μας οδηγήσουν σε μία μείωση 95 με 100 τοις εκατό θα εφευρεθούν στη διάρκεια της επόμενης 15ετίας”.