Ιβ Μερς: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να δέχεται επηρεασμούς"

Λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, ακόμα ένα μήνυμα φτάνει στην Αθήνα από τον Ιβ Μερς, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Μερς, είναι “ευθύνη των ψηφοφόρων να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα προσφέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους, ωστόσο η μείωση του χρέους και της ανεργίας προϋποθέτουν μια σταθερή οικονομική πολιτική.

Οι χώρες που έχουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας καλούνται να τα διορθώσουν και να μην διατυπώνουν συνεχώς απαιτήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική” δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

Ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στις Βρυξέλλες και τις χώρες της Ευρωζώνης να επιδεικνύουν σεβασμό στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

“Δεν μπορούμε πάντα να προσφεύγουμε μόνο στη νομισματική πολιτική για την επίλυση των προβλημάτων εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.

Ενώ επικαλούνται συνεχώς την ΕΚΤ, βλέπουμε την ίδια στιγμή πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από αίτημα ορισμένων κρατών, θέλει να χαλαρώσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και το νομισματικό σύμφωνο” τόνισε ο Μερς.

Κλείνοντας, είπε: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να δέχεται επηρεασμούς”.