Ο Γιάννης Πολίτης για τις ανακατατάξεις στην Κεντροαριστερά και για το πότε θέλει ο Αλέξης Τσίπρας εκλογές στο Εvening Report, Αction24

Στην εκπομπή «Evening Report» του Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 25-02-2019 ]

Οι καλεσμένοι του Γιώργου Κουβαρά (Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019), Γιάννης Πολίτης, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης ΚαιρίδηςΧριστίνα Κοραή, Γρηγόρης Ψαριανός και Μαρία Ρεπούση σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις ανακατατάξεις στην Κεντροαριστερά μετά και την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Γέφυρα» που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, καθώς και τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών έπειτα και το επίμαχο δημοσίευμα του BBC περί “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα. Παράλληλα οι καλεσμένοι του Γιώργου Κουβαρά αναφέρθηκαν στις διεργασίες γύρω από τις εκλογές.

Ειδικότερα ο Γιάννης Πολίτης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί πάση θυσία να διεξάγει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, αναζητώντας έτσι από τους συνομιλητές του επιχειρήματα που θα τον οδηγήσουν στον Οκτώβριο και όχι στον Μάιο.

“Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεκαπέντε νομοσχέδια ανοιχτά, θέλει να τα ψηφίσει και τα δεκαπέντε γιατί θεωρεί ότι το καθένα από αυτά έχει κάτι θα του δώσει” επεσήμανε ο δημοσιογράφος.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ανταπαντά στο επιχείρημα περί χαμένων εκλογών όπως οι Σαμαράς και Καραμανλής, με το αντεπιχείρημα των κερδισμένων εκλογών του Κώστα Σημίτη.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε σίγουρος ότι μετά τις εκλογές πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ελλάδας.

“Στο ΠΑΣΟΚ αυτό πήρε 20 χρόνια, στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο 2,5” είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον το κυβερνών κόμμα δεν βρίσκει αντίσταση ούτε στον λεγόμενο μεσαίο χώρο καθώς και το ΠΟΤΑΜΙ εξαφανίστηκε.

“Το ΚΙΝΑΛ είναι πολύ μικρο για να εμποδίσει την ορμή με την οποία έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας” σημείωσε επίσης. “Απολογείται ως ΠΑΣΟΚ ακόμη” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις μεταγραφές, ο Γιάννης Πολίτης επεσήμανε ότι “τα φιλόδοξα στελέχη θέλουν ρόλους και αξιώματα, και γι΄αυτό πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα είναι φορέας εξουσίας” κάνοντας παραλληλισμό με το ΠΑΣΟΚ που ήταν κόμμα εξουσίας.

“Ξεχνούν όμως ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν παραγράφεται σε 2 μήνες”, είπε επίσης. “Χρειάζονται τουλάχιστον πέντε χρόνια όπως λέει και ο κ. Ψαριανός” έκλεισε ο Γ. Πολίτης.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο, με τις αναλύσεις όλων των καλεσμένων: