«Χρυσός» στο τριπλούν ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - «Ασημένια» η Βούλα Παπαχρήστου

Επιτυγχάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ξανά ιστορία για την Ελλάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ο 20χρονος Έλληνας αθλητής έκανε άλμα 8.38 μέτρων στην 5η του προσπάθεια και πέρασε πανηγυρικά στην πρώτη θέση του τριπλούν, για να κατακτήσει το δεύτερο σερί χρυσό του μετάλλιο, μετά και το ευρωπαϊκό του ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για τεντογλου γλασκώβη

Ο Τεντόγλου ήταν σε εξαιρετική ημέρα και έκανε δύο άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, με το 4ο να είναι μόλις ένα χιλιοστό κάτω από τον προπορευόμενο εκείνη την ώρα, Σουηδό Νίλσον. Στην επόμενη προσπάθειά του όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για την Ελλάδα σε κλειστό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

«Ασημένια» στο άλμα εις μήκος η Βούλα Παπαχρήστου

Κάνοντας ατομικό ρεκόρ από την πρώτη της προσπάθεια, η Βούλα Παπαχρήστου «άγγιξε» ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, αλλά η Ισπανίδα Πελετιέρο «απογειώθηκε» στη συνέχεια και με ρεκόρ αγώνων άφησε δεύτερη την Ελληνίδα αθλήτρια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαχρηστου γλασκώβη

Η Παπαχρήστου έκανε 14.50 μέτρα στο πρώτο και καλύτερο άλμα της, αλλά έπρεπε να ξεπεράσει ξανά τον εαυτό της, καθώς η αντίπαλός της ήταν σε τρομερή ημέρα και έκανε δύο άλματα πάνω από το δικό της, το ένα εκ των οποίων, στα 14.73.

Η Ελληνίδα χρυσή πρωταθλήτρια στο ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου το 2018, δεν κατάφερε όμως τελικά να πηδήξει ακόμη πιο μακριά και έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.