Τα κατάφεραν και φέτος οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ»

… 1.030,30 ευρώ
Αυτό είναι το ποσό που κατάφεραν να μαζέψουν οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» στην φετινή 4η συνεχόμενη δράση τους στο αγαπημένο τους νησί!!

Μετά από οκτώ ημέρες δημιουργίας με τα χρώματα, τα πινέλα και τα σμιλεμένα βότσαλα της Κάσου, στο μεγάλο Bazzar-Perty τους στην παραλία της Κοφτερής κατάφεραν να συγκεντρώσουν αυτό το ποσό για να αποκτηθεί ένας προτζέκτορας στο Δημοτικό Σχολείο Κάσου και εάν περισέψουν χρήματα και άλλα χρήσιμα υλικά.
Παράλληλα έστειλαν στη δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές φωτιές χώρα μας, ένα πολυχρωμο μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι δηλαδή μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα εάν ενωθούμε και σκεφτούμε θετικά και αισιόδοξα.

Οι λιλιπούτειοι καλλιτέχνες του νησιου το απέδειξαν αφήνοντας έκθαμβους με τις δημιουργίες τους όλους όσοι βρέθηκαν στο Bazzar – Party.
Επίσης μίλησαν και μοιράστηκαν με το κοινό τι είναι αυτή η δράση, γιατί συμμετέίχαν και φυσικά γιατί τους αρέσει η Κάσος.

Την εκδήλωση άνοιξαν όπως και πέρσι τα μικρά παιδία του νησιού που ασχολύνται με την παραδοσιακή μουσική. Αυτοί που παίζουν και μάλιστα καταπληκτικά λύρα και λαούτο! Μας γέμισαν ολους με χαρα κσι ελπίδες για το μέλλον. Έχουν πολλά να δώσουν και να κάνουν στην μουσική παραδοση μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια!


Η διακεκριμένη ελληνίδα εικαστικός Irini Iliopoulou Ειρήνη Ηλιοπούλου, που βοήθησε με την παρουσία της αυτήν την δράση μιλώντας τόνισε το πόσο ωραίο είναι να είσαι και να δημιουγείς με τα παιδιά.


Τέλος, η διευθύτρια του Δημοτικού Σχολείου Κάσου, Ελένη Κωνσταντινίδου Eleni Konstantinidou ευχαριστώντας όλους μας για την προσπάθεια αυτή, η οποία γίνεται για καλό σκοπό (φέτος ήταν η 4η φορά) τόνισε συγκινημένη πόσο όμορφα είναι να δουλεύεις με τα παιδιά για τα παιδιά και μάλιστα ενός ακριτικού νησιού. Εκανε μια μικρή αποτίμηση της πολύχρονης πορείας της στην Κάσο μας και αισθανεται χαρούμενη και ευλογημένη που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ακριτικό νησί, υπογραμμίζοντας επίσης ότι τα παιδία συμμετέχουν, θέλουν να κάνουν πράγματα, να δημιουργούν,ενώ χαίρονται και υποστηρίζουν τις δράςεις που γίνονται στον νησάκι τους την Κάσο.


Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω τα καταστήματα PUBLIC Public που πρόσφεραν όλα τα υλικά για την φετινή δράση. Από μάσκες και αντισηπτικά, μέχρι πινέλα, ακριλικά χρώματα, παλέτες, μαρκαδόρους κλπ.


Επίσης την Bic για τα μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν και άλλα υλικά που μοιράστηκαν στα παιδιά και τα υπόλοιπα θα δοθούν στο σχολείο του νησιού.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Εμμανουήλ Μαστροπαύλος Μανώλη Μαστροπαύλο για το βερνίκι και τα πινέλα που μας βοήθησαν σηματικά.
Ευχαριστούμε τον Ηλία Περσελή για τις Κασιώτικές κουλουρομπουκιές!
Ευχαριστούμε το Λιμεναρχειο ΚΑΣΟΥ για την βοήθεια που μας πρόσφερε.
Ένα μεγάλο στις μαμάδες για την ενθάρυνση τους και για τα υπέροχα εδέσματα και ποτά που πρόσφεραν για το πάρτι μας!
Τον Νικήτα Καμπούρη Νικήτας Καμπούρης, τον Ματθαίο Ζαχάρη Mathaios Zaharis, την επιτροπή της εκκλησίας Αγίας Μαρίνας, τον Δήμο Κάσου Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου και την Νικολέττα Σοφίλα Nikoletta Sofila για την βοήθεια τους.


Επίσης ευχαριτούμε όλους εσάς που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια που τίνει να γίνει θεσμός για την ΚΑΣΟ μας!
Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τους γονείς για την αμέριστη συμπαράσταση και βιήθεια τους.

Τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους «ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» για την υπέροχη δουλειά τους και την καταπληκτική συνέργασία μας με το τέλειο αυτό αποτέλεσμα!!!
Αμέτητα πολύχρωμα βότσαλα με βάρκούλες, την Ελληνική σημαία, ψαράκια, λουλούδια, πιγκουίνους, τοπωνύμια, ομάδες, τοπία, ήρωες του ’21 και πολλά άλλα.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ και να δημιουργείτε!!! Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο!!!
Με την υπόσχεση και την ελπίδα ότι θα ξανασμίξουμε και θα ξαναζωγραφίσουμε πετρούλες του χρόνου, εύχομαι τα καλύτερα σε όλους και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι 2021!!!


Είπαμε «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» είναι θεσμός και τα κατάφεραν και φέτος,.
Συγκέντρωσαν 1.030,30 30 ευρώ για καλό σκοπό!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!!!!!!

Αντώνης Ε. Καραγιαννάκης