Η Άνοιξη έρχεται πρώτα...στον Κινηματογράφο

Με 6 ταινίες υποδέχονται την Άνοιξη οι κινηματογραφικές αίθουσες, οι οποίες υπόσχονται πολλά και διεκδικούν την προτίμηση του κινηματογραφικού κοινού.

Ανάμεσα τους και το ‘Still Alice’, η ταινία που χάρισε στην Τζούλιαν Μούρ το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού.

Νυχτερινός Ανταποκριτής

Ο “Νυχτερινός Ανταποκριτής” είναι ένα δυνατό θρίλερ με φόντο το νυχτερινό υπόκοσμο του Λος Άντζελες. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί ως ο ΛουΜπλουμ, ένας φιλόδοξος νέος που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ. Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές, και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling, όπου η κάθε αστυνομική σειρήνα ισοδυναμεί με μια πιθανή αποκλειστικότητα και τα θύματα μετριούνται με δολάρια και δημοσιότητα. Με τη βοήθεια της Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μια παλαίμαχο των δελτίων ειδήσεων, ο Λου θα γίνει πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, θολώνοντας το όριο μεταξύ παρατηρητή και συμμετέχοντα.

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει

Η Τζούλιαν Μουρ υποδύεται μια καθηγήτρια Γλωσσολογίας, παντρεμένη, με τρία μεγάλα παιδιά, η οποία κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, στα αρχικά στάδια. Τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που αλλάζει τις ισορροπίες. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Lisa Genova, που κυκλοφόρησε το 2007 και η ερμηνεία της Μουρ είναι ισχυρό κίνητρο για να ξεπεράσουμε τις αναστολές μας.

Το προσεγμένο καστ που αποτελείται επίσης από τους Άλεκ Μπάλντουιν, Κρίστεν Στιούαρτ και Κέιτ Μπόσγουορθ, εγγυάται επίσης μια κινηματογραφική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσουμε.
Η σκηνοθεσία είναι των Ρίτσαρντ Γκλέιζερ και Ουός Ουέστμορλαντ.

Σταχτοπούτα

Η Κέιτ Μπλάνσετ αποδύεται τον συνήθη ρόλο της νεράιδας, στον οποίο την οραματίζονται οι περισσότεροι σκηνοθέτες, και υποδύεται επιτέλους, την κακιά μητριά. Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, επιλέγει να γίνει ο αρχιδούκας του παραμυθιού, η Lady Rose MacClare του Downton Abbey, κατά κόσμον Λίλι Τζέιμς, υποδύεται εδώ τη Σταχτοπούτα, ενώ η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, την οποία θα περιμέναμε ως μάγισσα, είναι η νονά νεράιδα με το μαγικό ραβδί. Ο Ρίτσαρντ Μάντεν, ο Robb Stark του Game of Thrones, σε ένα άλλο παραμύθι εδώ και σε έναν άλλον ρόλο: είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού!

Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία/Insurgent

Το 2014 στο Divergent/Η τριλογία της Απόκλισης: οι Διαφορετικοί, το πρώτο μέρος της τριλογίας που φιλοδοξεί να κλέψει τα ηνία από τους Αγώνες Πείνας, γνωρίσαμε μία πόλη όπου οι άνθρωποι χωρίζονται – βάσει προσωπικότητας – σε ξεχωριστές Φατρίες, και ανάμεσά τους την Τρις –την οποία υποδύεται η ταλαντούχα, Σέιλιν Γούντλι, (Οι Απόγονοι)- που στη μάχη προάσπισης της διαφορετικότητας θα συναντήσει τον ατρόμητο και σαγηνευτικό Τομπάιας «Φορ» Ίτον.

Το Insurgent, είναι το 2ο μέρος της επιτυχημένης σειράς, επίσης βασισμένο στο αντίστοιχο βιβλίο-φαινόμενο που αποτελεί τη συνέχεια του αρχικού Divergent. Τα δυο βιβλία μαζί, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα best sellers των New York Times. Η Τρίς Πράιορ καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες και να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στην ισχυρή συμμαχία που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή της.

Τη σκηνοθεσία αυτή τη φορά έχει αναλάβει ο Ρόμπερτ Σουέντκε και παίζουν οι: Σέιλιν Γούντλι, Τεό Τζέιμς, Κέιτ Ουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Ουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόι Κράβιτζ, Τζέι Κόρτνι, Άνσελ Έλγκορτ. Μια ταινία που αναμένεται πώς και πώς από το νεανικό κοινό!

Chappie

Τον σκηνοθέτη της ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τον περίεργο τίτλο Chappie, Νιλ Μπλόμκαμπ, τον γνωρίζουμε ήδη από τα District 9 και Elysium.

Όπως συνέβη και με το District 9, το Chappie προέκυψε από ένα διαφημιστικό φιλμάκι που είχε αρχικά φτιάξει ο σκηνοθέτης και τελικά εξελίχθηκε σε ταινία! Είναι μια ιστορία ενηλικίωσης λίγο διαφορετική, μια και ο Chappie ψάχνει το δρόμο του προς την ενηλικίωση, όμως δεν είναι παρά ένα ρομπότ!

Αν και η ταινία είναι επιστημονικής φαντασίας, μια και ο πρωταγωνιστής της είναι μια μηχανή, ένα ρομπότ με ανθρώπινα συναισθήματα, γίνεται μοιραία ανθρωποκεντρική.
Πρωταγωνιστούν ο Χιου Τζάκμαν, Σιγκούρνι Γουίβερ και o μόνιμος ηθοποιός του Μπλόμκαμπ, Σαρίτο Κόπλεϊ.

Το Δεύτερο Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ

Ο σκηνοθέτης Τζον Μάντεν κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ και τώρα συνεχίζει ακάθεκτος με Το Δεύτερο Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ και φυσικά με πρωταγωνιστές και εγγυητές επιτυχίας τους: Μπιλ Νάι, Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντεβ Πάτελ, Τίνα Ντεσάι, Τάμσιν Γκρέιγκ, Ντέιβιντ Στράθερν, Ρόναλντ Πικάπ, Νταιάνα Χάρνκαστλ.

Μια ταινία που σίγουρα αξίζει σίκουελ, και μάλιστα προσθέτει στο καστ του τον Ρίτσαρντ Γκιρώς νέο ένοικο του ξενοδοχείου!

Έτσι το γκρουπ των Βρετανών συνταξιούχων ξαναχτυπούν, το Ξενοδοχείο καλείται να τους φιλοξενήσει – αλλά με δυσκολίες που προκύπτουν στην πορεία – και τα πράγματα μπερδεύονται με την συνδιευθύντρια του ξενοδοχείου Μίριελ (Μάγκι Σμιθ) να είναι η μόνη που φαίνεται να ξέρει προς τα πού θα καταλήξουν τα πράγματα.