Η Ελλάδα θα χρειαστεί 20 δισ. ευρώ το καλοκαίρι

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης σύμφωνα με σημερινά (25/02) δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που βασίζονται σε εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα αναφέρουν, ότι όταν λήξει τον Ιούλιο η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα που ενέκρινε την Τρίτη (24/02) το Eurogroup, θα υπάρξει ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας που θα αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ.

Το θέμα ανέκυψε κατά τη χθεσινή (24/02) κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, την ώρα που κυβερνητικό στέλεχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πακέτο».

«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 20 δισ. ευρώ. Με την παράταση η Ελλάδα κέρδισε λίγο χρόνο, η Αθήνα όμως χρειάζεται από τον Ιούλιο πολύ περισσότερα χρήματα. Ένα είναι σίγουρο, οι διαπραγματεύσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Die Welt.

«Είναι απολύτως σαφές ότι θα υπάρξει ένα τρίτο πρόγραμμα το καλοκαίρι», αναφέρει και η «Reinische Post» επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα που επικαλούνται οικονομικά Ινστιτούτα, η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικό κενό 30-40 δισ. ευρώ και σίγουρα το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η Γερμανική Βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής (27/02) επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν ρωτήθηκε για το θέμα: «Ποτέ μη λες ποτέ».