Ο συνθέτης των επιτυχιών Τάκης Μουσαφίρης «έφυγε» νικημένος από κορωνοϊό

Από κορωνοϊό «έφυγε», δυστυχώς από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης, ο γενναιόδωρος συνθέτης των επιτυχιών, όπως τον ονόμαζαν. Ένας γλυκός ταλαντούχος άνθρωπος, που πραγματικά έχτιζε καριέρες, με πολλούς από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ερμηνευτές, να του χρωστούν τις δικές τους.

Γεννημένος στα Ιωάννινα ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρός, ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα στα αξέχαστα ταβερνάκια και τις μαγικές μπουάτ της Πλάκας.

Εφυγε από τη ζωή, «χτυπημένος» από τον κορονοϊό, ο Τάκης Μουσαφίρης | Protagon.gr

Τη δεκαετία του ’80 αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους λαϊκούς συνθέτες και στιχουργούς, ενώ ανάμεσά τους, είναι ίσως και ο πιο πολυτραγουδισμένος, έχοντας δώσει στο λαϊκό πεντάγραμμο, μερικές από τις πιο μεγάλες και εμβληματικές επιτυχίες.

”Παει” κι ο Τακης μας! Ο κορωνο’ι’ος δεν αστειευεται !
(στη ΦΩΤΟ, στο studio, ο Μουσαφιρης με τον Γιωργο Μαργαριτη)
Καλο ταξιδι, φιλε Τακη..

Δημοσιεύτηκε από Petros Vagiopoulos στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

«Άκουγα να παίζει πιάνο μια γειτόνισσα και προσπαθούσα να μάθω τους τόνους. Μετά προσπαθούσα να κουρδίσω την κιθάρα, ακούγοντας τα κουδούνια των προβάτων», είχε πει ενθυμούμενος το ξεκίνημά του ο Τάκης Μουσαφίρης.

Ο Τάκης Μουσαφίρης, ήταν ο γενναιόδωρος συνθέτης που έφτιαχνε καριέρες

Δημιούργησε τεράστιες επιτυχίες που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Εφυγε από τη ζωή, «χτυπημένος» από τον κορονοϊό, ο Τάκης Μουσαφίρης | Protagon.gr

Μερικά μόνο από τα τραγούδια του «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά».

Μάλιστα η Πίτσα Παπαδοπούλου είχε δηλώσει παλαιότερα πως «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα», επισημαίνοντας πως πολλοί από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους τραγουδιστές του λαϊκού πενταγράμμου, οφείλουν σε εκείνον τις καριέρες τους.